Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Hart voor Veen wil AED 24/7 beschikbaar'
04feb

Hart voor Veen wil AED 24/7 beschikbaar

VEEN - Initiatiefgroep "Hart voor Veen" wil een AED-apparaat realiseren voor de buurt Wielstraat dat 24 uur toegankelijk is voor iedereen. Hiermee kunnen immers levens worden gered. Daar is dan wel geld voor nodig. Om die reden werd een actie gestart.

"Hart voor Veen" is een initiatief van team "Witte 'm ok?" van de Veense DorpsQuiz. Zij laten weten: 'Met dit initiatief willen wij een maatschappelijk goede daad verrichten. Een 24-uurs-toegankelijk AED apparaat is een verrijking voor het dorp en zó broodnodig in een gebied waar de aanrijdtijden van de hulpdiensten onder de landelijk gewenste norm liggen. Wij hebben hart voor onze medemens, voor Veen en hopen dat mensen ook hun hart laten spreken en willen bijdragen aan de realisering van ons doel.'

'We hopen het nooit nodig te hebben in ons dorp maar mocht de nood er zijn, dan is het essentieel dat er een kans is! Met een AED is er 70% kans op succes bij een reanimatie, zonder slechts 10%. Iedere minuut telt. Helaas zijn niet alle AED's in Veen altijd beschikbaar. Maar hoop doet leven!'Deel dit bericht met je vrienden!