Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'College B&W Altena voltallig maar wel zonder wethouder uit Aalburg' Er klinken kritische geluiden vanuit de Aalburgse gemeenschap...
30jan

College B&W Altena voltallig maar wel zonder wethouder uit Aalburg

AALBURG / ALTENA: Met de installatie van Peter van der Ven gisteravond (29-01) is het nieuwe College van Burgemeester en Wethouders voltallig. Vijf bestuurders staan nu aan het roer van de nieuwe gemeente Altena. Bruisend van enthousiasme. Naast Van der Ven zijn dat Matthijs van Oosten, Roland van Vugt, Hans Tanis en Paula Jorritsma. Opmerkelijk feit is dat in het college géén vertegenwoordiger zit vanuit de 'Aalburgse hoek'. Vanuit de Aalburgse gemeenschap klinken er kritische geluiden: mensen voelen zich niet of onvoldoende vertegenwoordigd. 

Wie binnen de (voormalige gemeente) Aalburg zijn oor te luisteren legt, hoort deze reacties duidelijk. Menigeen vindt het jammer of opvallend niet vertegenwoordigd te zijn. Anderen zijn verontwaardigd. Wim van Wijk uit Wijk en Aalburg is heel expliciet in zijn reactie: 'Het zat er dik in dat Werkendam/Woerkum weer de ‘boventoon’ zouden gaan voeren. Uiteraard zullen zij alle vijf wel zeggen met ‘ons’ rekening te zullen houden en de belangen behartigen van álle inwoners, maar ‘wij Aalburgers’ zullen vast en zeker als een vijfde wiel erbij gaan hangen.' Van Wijk wijdde er zelfs een column aan. 

'Met water aangelengd'
Iemand anders meent dat de 'limonadesiroop die lokale democratie heet nu wel met heel veel water is aangelengd. Als deze signalen genegeerd worden, zal de Zuidoosthoek van Altena dit over ruim drie jaar gaan belonen met opkomstcijfers bij de gemeenteraadsverkiezingen die ver onder de 50% liggen.' Maar ook deze opmerking werd gehoord: 'De formateur koos voor een "brede vertegenwoordiging". Waarom dan geen wethouder uit Aalburg? Bovendien komen twee wethouders van buiten. Die zullen best deskundig zijn, maar het zijn wel de verkeerde signalen.'

Peiling
De Redactie van Aalburg.Net zette een mini-peiling op met de vraag of inwoners het Ja of Nee 'jammer' vinden dat Aalburg geen vertegenwoordiging heeft in het nieuwe college. De peiling staat op de homepage van Aalburg.Net: 'In de peiling' (midden/rechts).

Reacties
Wie inhoudelijk wil reageren op het ontbreken van een wethouder uit (voormalig) Aalburg in het nieuwe college van Altena, stuurt zijn/haar reactie naar de redactie via e-mail. Deze reacties worden dan gebruikt voor een vervolgartikel.

(Foto redactie Mediaplein Altena.Net)Deel dit bericht met je vrienden!