Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Politiek wil dialoog over windmolens zuidgrens Altena' Totaal kunnen er tien windmolens verrijzen aan de zuidgrens van Altena.
11jan 2019

Politiek wil dialoog over windmolens zuidgrens Altena

GENDEREN / ALTENA: Er bestaan plannen in de gemeente Heusden voor het plaatsen van drie windmolens tegenover Genderen. Ook de gemeente Waalwijk overweegt het plaatsen van windmolens. Hierdoor kunnen in totaal tien windmolens verrijzen aan de zuidgrens van de gemeente Altena.

Naar aanleiding van een flyer van bezorgde Heusdenaren is enige 'onrust' ontstaan in Genderen. CDA en VVD hebben begrip voor deze onrust. 'De molens in Heesbeen zijn van een dermate grote omvang dat de effecten in Altena voelbaar zullen zijn. Wij denken hierbij aan geluidsoverlast en slagschaduw, maar ook een nadrukkelijke impact op de horizon.'

De partijen willen dan ook een dialoog tussen de gemeenten Heusden, Waalwijk en Altena. 'De buurgemeenten zijn uiteraard baas in hun eigen gemeente, maar dat betekent niet dat men geen rekening hoeft te houden met Altena. Het zijn immers vooral inwoners van de gemeente Altena die de nadelige effecten van de windmolens zullen dragen.'

VVD en CDA vraagt aan het college van B&W, dat nog niet functioneert, of men bekend is met die plannen en of er al contact opgenomen is door met de gemeente Altena of haar voorganger(s) hierover met Heusden en/of Waalwijk. De partijen mensen dat het plaatsen van windmolens aan de rand van de gemeente Altena in overleg zou moeten plaatsvinden met de gemeente Altena. 'Zomaar' plaatsten kan niet, meent men.

Arno Bouman (CDA Altena) schreef eerder een blog over de kwestie.



Deel dit bericht met je vrienden!