Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Meeuwen heeft tweede AED' De AED hangt aan de Korenmolen 15.
05jan

Meeuwen heeft tweede AED

MEEUWEN - DRONGELEN: Meeuwen is een tweede Automatische Externe Defibrilator, afgekort tot AED, rijker. Naast Vetos garage Bouman waar 11 jaar geleden de eerste AED geplaatst werd, is, hangt nu een tweede exemplaar.

Gerard van Eijndhoven (Hartsafe Aalburg) is blij dat er zo snel een goede lokatie beschikbaar was. ‘Deze tweede AED heb ik mogen plaatsen aan de woning van John en Wilma van den Berg aan de Korenmolen 15. John, een gedreven EHBO-er, was op de vraag de AED bij hun woning te mogen plaatsen direct hiertoe bereid. Zo heeft Meeuwen nu een nog betere dekking om bij een eventule reanimatie sneller een AED in te kunnen zetten.’

Van Eijndhoven hoopt dat iedereen die een opleiding reanimatie/AED heeft gehad, zich heeft aangemeld bij HartslagNU. Dan kunnen, bij noodgevallen, deze personen bij een SMS-oproep snel met de AED ter plaatse te zijn voor hulpverlening.

De AED werd gerealiseerd dankzij de aanvraag van de Dorpsraad die geld kreeg uit een ‘potje’ van de voormalige gemeente Aalburg.

Van Eijndhoven: ‘Voor het beheer, plaatsing en onderhoud van de AED's in Aalburg ga ik vanaf nu samenwerken met de Stichting Reanimatie en AED onderwijs Altena om een goed overzicht te hebben van de n dekking van AED's in onze gemeente Altena.’

Ook Drongelen kreeg er een tweede AED bij: 'Deze heb ik geplaatst op lokatie Eindsestraat 10.'Deel dit bericht met je vrienden!