Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Fons Naterop benoemd tot waarnemend burgemeester Boxtel'
29nov

Fons Naterop benoemd tot waarnemend burgemeester Boxtel

AALBURG - DEN BOSCH: De commissaris van de Koning in Noord-Brabant, Wim van de Donk, heeft Fons Naterop, burgemeester van Aalburg, benoemd tot waarnemend burgemeester in de gemeente Boxtel.

Dat Naterop het waarnemerschap zou overnemen in de genoemde gemeente, werd al eerder bekend. Nu is hij ook daadwerkelijk benoemd en in het ambt beëdigd.

Vertrek
Fons Naterop blijft burgemeester van Aalburg totdat die gemeente opgaat in de nieuwe gemeente Altena per 1 januari 2019.

Het College van B&W van de gemeente Aalburg toert nog twee dagen (14 en 15 december) door de gemeente om afscheid te nemen van wie dat wil.

Marcel Fränzel werd eerder al benoemd tot waarnemend burgemeester voor de gemeente Altena.

Reacties
Veel mensen in Aalburg betreuren het vertrek van Naterop. Enkele binnengekomen reacties: 'Blijf het jammer vinden dat u in de nieuwe gemeente Altena geen burgemeester wordt, maar vind die keuze ook zeer begrijpelijk. Voor mijn gevoel was u, maar ook uw vrouw Trudy, zeer betrokken bij de inwoners en ik heb meermaals gezegd dat u meer 'burgervader' dan 'burgermeester' bent. Ik wens u heel veel succes en ook plezier bij deze tijdelijke aanstelling.' Iemand anders reageert: 'Gefeliciteerd, we zullen u missen op de truckerdag bij het instappen.' Of deze: 'Jullie pikken onze burgemeester.' En tot slot nog eentje: 'Gefeliciteerd met uw benoeming! Wens u en uw vrouw veel geluk en plezier in Boxtel.'

Fons en Trudie Naterop blijven wel wonen in Babyloniënbroek: 'We gaan niet weg, dat zegt al genoeg', verklaarde hij eerder tegenover TV Altena. 

(Foto's blog CvdK Wim van de Donk. Onder: Fons en Trudie Naterop temidden van de bestuurders van Boxtel.)

Zie ook:
Fons Naterop waarnemend burgemeester Boxtel (ma, 26 nov 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!