zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Altena Nieuwe Energie bij groenste energieleverancier van Nederland

20 november 2018 (door AalburgNet)

ALTENA - Altena Nieuwe Energie maakt voor de verkoop en opwek deel uit van energiecollectief Om | nieuwe energie. Dat collectief werd deze week voor het vierde jaar op rij verkozen tot groenste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE geven de leverancier opnieuw een 10. Daarmee scoren het energiecollectief en Altena Nieuwe Energie beter dan de grote traditionele energieleveranciers en zelfs een aantal bekende groene leveranciers.

Cees de Bas, voorzitter van Altena Nieuwe Energie: “We zijn erg blij met de samenwerking met Om | nieuwe energie. Al vier jaar op rij laten zij zien dat je ook door lokaal krachten te bundelen de groenste kunt zijn. Dat maakt Om | nieuwe energie uniek, omdat zij de enige leverancier zijn die de energie uitsluitend laat produceren door vele tientallen lokale burgerinitiatieven bij energiecoöperaties. Ook op Altena werken wij aan opwek van duurzame energie in onze eigen buurt, waardoor onze klanten straks letterlijk langs kunnen gaan bij de projecten waar we energie opwekken. Groener kunnen we het niet maken!”

Altena Nieuwe Energie
Altena Nieuwe Energie is de duurzame energiecoöperatie voor Altena. De vrijwilligers werken aan een duurzaam en zelfredzaam Altena. Voor nu, én straks. Op dit moment kunnen inwoners bij Altena Nieuwe Energie terecht voor advies om energie te besparen, zelf energie op te wekken of voor hun groene stroom en gas. Altena Nieuwe Energie werkt ondertussen aan eigen lokale opwek van groene energie, zodat straks de groene stroom die op Altena wordt gebruikt, ook op Altena is opgewekt.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.