donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Archief Dorpshuis Meeuwen overgedragen aan Streekarchief

16 november 2018 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Donderdag 15 november vond de presentatie van deel 27 van de Historische Reeks Land van Heusden en Altena plaats in het Dorpshuis in Meeuwen.

Cees de Gast vertelde over de totstandkoming van het boek dat over de periode 1945-1965 gaat. Een tijd van vlijt en soberheid. Er werden exemplaren uitgereikt aan mensen die een bijdrage aan dit deel hebben geleverd door over hun ervaringen uit die tijd te vertellen.

Dat de presentatie in het Dorpshuis Meeuwen plaatsvond, was ook geen toevalligheid: naar aanleiding van de exposities eerder dit jaar van oud archiefmateriaal van het Dorpshuis, is er ook een artikel over de beginperiode van het Dorpshuis terug te lezen in het boek.

Dit archief is ook deze middag symbolisch overgedragen aan Mariska Heijmans van het Streekarchief Land van Heusden en Altena. Dinand Mans overhandigde namens het bestuur van Stichting Dorpshuis Meeuwen een ingelijste filmposter uit de jaren 60.

De werkelijke stukken zijn allemaal al gearchiveerd en gedigitaliseerd door het Streekarchief en in te zien op de site: www.salha.nl De officiële akte van overdracht werd ondertekend door Mariska Heijmans en Elise Sonneveld.

Muzikanten van Brassband Kunst en Vriendschap omlijstte de middag muzikaal met enkele hymnes.

Boeken zijn te koop voor 20 euro bij Cees de Gast of op de site www.historischereeks.nl

(tekst dorpshuis Meeuwen - foto Aalburg.Net)

Lees meer over:

historie dorpshuis Meeuwen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.