Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Parkeren op Markt Aalburg bij wijze van proef mogelijk' Langs de randen van het plein en de Anjelierstraat worden leibomen geplaatst.
22okt 2018

Parkeren op Markt Aalburg bij wijze van proef mogelijk

WIJK EN AALBURG - Op 27 augustus 2018 vond een bijeenkomst plaats over de ideeën voor het Marktplein in Wijk en Aalburg: Een groep inwoners en ondernemers kwam op het gemeentehuis bij elkaar om over de plannen te spreken. Inmiddels zijn er vorderingen te melden.

De gemeente gaf een hoveniersbedrijf opdracht om leibomen te plaatsen op het Marktplein, langs de randen van het plein aan het Marktstraatje en de Anjelierstraat. Er komen leibomen van de boomsoort moeraseik, Latijnse naam 'Quercus palustris'. Met het werk wordt dit najaar begonnen. De wens is dat een en ander uiterlijk half december gerealiseerd is. De gemeente: 'We hopen hiermee het Marktplein een meer omsloten en knus gevoel te geven waarbij vergroening het uitgangspunt is.'

Parkeerproef
Het college van B&W nam eveneens een verkeersbesluit voor het Marktplein om een proef met parkeren aldaar mogelijk te maken op zaterdagen van 9:00 tot 18:00 uur. De proef zal 3 maanden duren en ingaan op zaterdag 27 oktober 2018. Na de proef vindt een evaluatie plaats.

Kunstwerk
Over het aanbrengen van een kunstwerk op de Markt is gesproken met een afvaardiging van de ondernemers, inwoners en de Cultuurraad. Naar aanleiding hiervan is gekozen voor het realiseren van een kunstwerk in het straatwerk van het Marktplein, namelijk het wapen van de gemeente Aalburg. De symboliek hierachter, in het licht van de nieuwe gemeente Altena, sprak iedereen bijzonder aan.Deel dit bericht met je vrienden!