Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Record: 675 hectare dijkhelling voor gras en schapen ' De percelen worden in november én op 3 december uitgegeven.
11okt 2018

Record: 675 hectare dijkhelling voor gras en schapen

REGIO / ALTENA - Boeren en aannemers in de regio kunnen in 2019 gras oogsten op maar liefst 675 hectare dijkhellingen in het rivierengebied. Dat is het dubbele van wat Waterschap Rivierenland doorgaans uit geeft. Op 30 oktober geeft het waterschap in Tiel uitleg over de inschrijving.

Langs de grote rivieren en langs de boezems beheert het waterschap honderden kilometers aan boezemkades en rivierdijken. Voor een goede grasmat is maaien belangrijk. Dijkhellingen zijn te gebruiken voor het winnen van gras (twee keer maaien en afvoeren) en in beperkte mate voor beweiding door schapen.

Veel dijken nu aan de beurt
Agrarisch ondernemers doen dat via overeenkomsten voor 1, 2 of 3 jaar. In 2019 eindigen veel overeenkomsten tegelijk. Van de Betuwe en het Land van Maas en Waal zijn vrijwel alle dijktrajecten aan de beurt.

Het gaat om in totaal 53 dijktrajecten, verspreid over het gehele werkgebied van Waterschap Rivierenland tussen het Pannerdensch Kanaal en Dordrecht. Ze worden op 12, 19, 26 november én op 3 december 2018 uitgegeven. Inschrijven gebeurt digitaal. Bij gelijke inschrijving gaan belastingplichtigen aan Waterschap Rivierenland voor. Bij meerdere geschikte en gelijkwaardige kandidaten beslist het lot.Deel dit bericht met je vrienden!