vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Verbinding dat is wat Altena Regatta wil

29 september 2018 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Verbinding is wat icoonproject Altena Regatta wil bereiken in de nieuwe gemeente Altena. Technische leerlingen van leerjaar 4 van het Willem van Oranje College gaan in de Altena-kern Wijk en Aalburg één van de eerste St. Ayles Skiffs bouwen. Zij kunnen rekenen op een aantal bedrijven dat projectsponsoring en leerplekken verzorgt.

Deze bedrijven, binnen en buiten de regio, zijn met hun inzet voorgoed verbonden aan de Altena Regatta. In bijzijn van pers, bedrijven, medeleerlingen en twee specialisten uit Schotland op gebied van community- en boatbuilding, presenteerden de leerlingen trots hun eerste resultaten in het bouwlokaal. De “kielbalk“ werd gezamenlijk gelegd en door Topher Dowson met Schotse whisky gezegend. Daarmee is de bouw officieel van start.

Ook in Werkendam staat een groep klaar om te gaan bouwen. Deze bestaat onder meer uit leden van de Watersportvereniging, die in november gaan bouwen: ‘Het bouwpakket staat ook daar al klaar!’

Bij de foto van Het Willem: De Bootbouwers van BWI staan klaar om de bijna 7 meter lange St. Ayles skiff te gaan bouwen. De kiel is al gelegd.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.