donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Gemeentelijke brief naar Den Haag over aanrijtijden politie

15 september 2018 (door AalburgNet)

AALBURG - De  gemeente Aalburg gaat via een brief bij de minister de problemen rond de aanrijtijden aankaarten. Dat schrijft het college als reactie op de schriftelijke vragen van de ChristenUnie.

De gemeente reageert: “In overleg met de politie zijn er de afgelopen jaren maatregelen getroffen, maar die hebben niet geleid tot het halen van de 90%. Het halen van deze norm vergt namelijk een zeer grote investering van mensen en middelen. Dat is de minister bekend en wij betreuren het dat wij deze norm niet kunnen halen met reguliere middelen. In de praktijk zijn ambulance of brandweer wel sneller ter plaatse, waardoor in ieder geval een van de drie hulpdiensten de norm veelal gelukkig wel haalt. De komst van de nieuwe ambulancepost in Genderen draagt hier uiteraard aan bij. Wat is wel gebeurd om te werken aan de norm?

a. de inzet van het politiesteunpunt op het gemeentehuis in Wijk & Aalburg;
b. betere sturing door de meldkamers en afstemming met de eenheden Gelderland-Midden, Rotterdam en Noord-Oost Brabant;
c. tot slot zijn de meldkamers zodanig geïnstrueerd dat wanneer men verwacht dat de aanrijtijd niet helemaal gehaald wordt, er continue telefonisch contact onderhouden wordt met de plaats van het incident.

Uiteraard blijft de politie zoeken welke maatregelen er nog meer zijn die de aanrijtijden kunnen verbeteren maar bestuurlijk hebben wij er weinig fiducie in. Nu geconstateerd moet worden dat reguliere middelen onvoldoende helpen, willen wij bij de minister in een brief de problematiek expliciet aankaarten. Het voornemen is om dat met gemeenten als Baarle Nassau en Kapelle (Zeeland) te doen, die evenals Aalburg ver onder de norm scoren. Wij houden u op de hoogte van de verdere uitkomsten."
.
Reactie ChristenUnie
‘De aanrijtijden van de politie bij spoedgevallen zijn al meerdere jaren een punt van zorg voor de ChristenUnie. Het is goed om te zien dat het college onze zorgen deelt, al verschillende acties heeft opgepakt en nu ook initiatief neemt richting de minister. Wij steunen dit initiatief dan ook van harte. Zelf zullen wij ook de landelijke kamerleden van de ChristenUnie benaderen om onze zorgen over te brengen.’

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.