Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem ' Burgemeester Fons Naterop morgen in finale van Prinsjesburger'
14sep 2018

Burgemeester Fons Naterop morgen in finale van Prinsjesburger

AALBURG - REGIO - Burgemeester van Aalburg, Fons Naterop, staat morgen samen met de Jongerenraad Altena in de finale van PrinsjesBurger. Hij neemt het op tegen elf andere burgemeesters, met als inzet de 'beste les democratisch burgerschap.'

PrinsjesBurger is de nieuwste loot aan de stam van het Prinsjesfestival. Op zaterdag 15 september verzorgen tijdens de grote finale 12 burgemeesters uit 12 provincies een les democratisch burgerschap waar de vonken vanaf vliegen.

Centraal in elke ‘les’ staat vanuit het festivalthema 2018 over burgerbetrokkenheid het mooiste voorbeeld van burgerschap uit de eigen gemeente. Dit voorbeeld moet een kernboodschap bevatten over democratisch burgerschap en een eventueel aan te dragen politieke prioriteit.

De 12 burgemeesters vertegenwoordigen een doorsnee van Nederland. Zij komen zowel uit de grote steden als uit kleinere plattelandsgemeenten. Daardoor ontstaat een breed beeld van wat er in Nederland aan goed burgerschap bestaat.

De lessen van de burgemeesters duren vijf minuten en zijn gericht op het MBO-onderwijs. Een aantal MBO-studenten komt mee naar Den Haag om hun eigen burgemeester te ondersteunen. Een jury van ervaren en bekende democratische burgers zal uiteindelijk het beslissende oordeel vellen. Welke burgemeester neemt op 15 september de PrinsjesBurgerPrijs mee naar huis?

Programma
Het programma wordt gepresenteerd door parlementair journalist Frits Wester en ziet er als volgt uit:

10.30 uur            Ontvangst en registratie
11.15 uur            Welkom in theaterzaal /  Introductie juryleden
11.20 uur            Pitches blok 1
11.55 uur            Optreden van DAPA
12.00 uur            Pitches blok 2
12.35 uur            Lunch in foyer
13.15 uur            Genodigden naar theaterzaal
13.25 uur            Vervolg programma, start pitches blok 3
14.00 uur            Optreden BigBand de Pubi’s / Jury gaat de zaal uit voor beraad
14.15 uur            Uitreiking award
14.30 uur            Einde programmaDeel dit bericht met je vrienden!