Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Oerlemans neemt actieve rol in World Cleanup Day' Ook in Het Land van Heusden en Altena gaan mensen aan de slag.
12sep 2018

Oerlemans neemt actieve rol in World Cleanup Day

GENDEREN / REGIO - Zwerfvuil is een grote ergernis voor iedereen. Op zaterdag 15 september is het tijd voor de grootste wereldwijde opruimactie ooit: World Cleanup Day. We ruimen op deze dag niet alleen op, maar brengen ook in kaart wat er nu eigenlijk precies op straat ligt. Waardevolle data dus. Ook in Het Land van Heusden en Altena gaan mensen aan de slag.

In heel Nederland gaan zaterdag teams aan de slag. Plastic Soup Foundation en Nudge coördineren de dag. Oerlemans Packaging is sponsor van dit evenement en levert ook de verzamelzakken die worden gebruikt. Deze zijn gemaakt uit gerecycled materiaal en worden verstrekt aan meer dan 250 teams in Nederland die meedoen aan dit initiatief. 'Als producent van flexibele folies en verpakkingen willen wij bewerkstelligen dat de mentaliteit bij de mensen verandert! Plastic is een materiaal bij uitstek dat goed recyclebaar is en niet in de bermen en sloten thuis hoort', zegt Joan Hanegraaf, algemeen directeur van Oerlemans Packaging.

Mentaliteit
Binnen de Oerlemans Packaging groep gaan ook diverse teams in hun regio een aantal uren zwerfvuil ruimen en in kaart brengen. 'De bedrijven van Oerlemans Packaging zitten in heel Nederland en al onze bedrijven in Geldermalsen, Edam, Hillegom, Goor, Oosterwolde, Genderen en Giessen zijn vertegenwoordigd met deze actie. De mentaliteit bij de mensen moet veranderd worden en als we daar met deze actie aan bij kunnen dragen, dan doen we dat graag!', aldus Hanegraaf.Deel dit bericht met je vrienden!