Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem ''Duurzaamheid niet extra belasten'' Progressief Altena wil discussie voor zijn en stelt nu al vragen.
10sep 2018

'Duurzaamheid niet extra belasten'

ALTENA - Progressief Altena neemt met 'verbazing' kennis van het nieuws dat een woningeigenaar in Emmen een hogere OZB moet betalen vanwege het plaatsen van zonnecollectoren. Hoewel de eigenaar dit heeft aangevochten bij de rechter, was ook deze van mening dat de gemeente in haar recht stond. Daarmee wordt de huiseigenaar dus extra belast voor zijn bijdrage aan de verduurzaming van de samenleving. Progressief Altena vindt dit 'onbestaanbaar'. Vooruitlopend op eventuele ontwikkelingen in Altena stelt de partij hierover vragen aan de drie colleges. 

Omdat het bepalen van de WOZ-waarde voor de gemeente relatief veel vrijheden kent en de drie gemeenten, en daarmee de nieuwe gemeente Altena, een grote duurzaamheidsambitie kent, mag dit in Altena niet gebeuren. Aldus de partij die hierover zogenaamde Artikel 35-vragen stelt aan de colleges van Werkendam, Aalburg als Woudrichem.

Benadeeld
Progressief Altena wil graag dat de drie gemeenten zich uitspreken vóór de duurzaamheidsopgave: 'Inwoners die invulling geven aan deze ambitie moeten eerder ondersteunt, dan (financieel) benadeeld worden.', meent woordvoerder Christian Alderliesten. 'Géén verhoging van de WOZ-waarde als gevolg van ingrepen die bijdragen aan onze gezamenlijke duurzaamheidsambitie!', besluit hij.Deel dit bericht met je vrienden!