Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Aanleg glasvezel buitengebied Altena gestart' De wethouders zijn enthousiast en helpen een handje mee.
04sep 2018

Aanleg glasvezel buitengebied Altena gestart

WERKENDAM - Gisteren (3/9) gaven de wethouders Wijnand van der Hoeven van Aalburg, Mathijs van Oosten van Werkendam en Renze Bergsma van Woudrichem samen met Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, het startsein voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Altena. Samen zetten zij in de polder van Werkendam de eerste schop in de grond. 

In februari 2018 werd bekend dat ruim 52 procent van de inwoners van het buitengebied koos voor diensten via glasvezel. Dat was nodig om daadwerkelijk te kunnen starten met de aanleg. 

Enthousiast
De wethouders zijn enthousiast: “Het is mooi om te zien dat we dit samen met onze buurtgemeenten en ambassadeurs in regionaal verband hebben gerealiseerd.' Piet Grootenboer: 'Er was in dit gebied veel vraag naar een goede internetverbinding. De aanmeldingen onderstrepen dit. Dankzij de inzet van de gemeenten, ambassadeurs, lokale verkopers en inwoners geven we vandaag het officiële startsein voor de  aanleg. Geweldig om te zien hoe iedereen in dit gebied zich heeft ingezet. Glasvezel en snel internet brengen de toekomst dichterbij en zijn ontzettend belangrijk voor de economische en maatschappelijke ontwikkeling van een gebied.'

Planning
Aannemer Van Gelder heeft naar verwachting eind eerste kwartaal van 2019 het buitengebied van Altena voorzien van glasvezel. In totaal wordt 400 kilometer gegraven en hebben circa 1350 adressen een glasvezelabonnement afgesloten. Het glasvezelnetwerk in het buitengebied voor Altena biedt voor circa 2650 adressen de mogelijkheid om aangesloten te worden op het netwerk, mits mensen een abonnement hebben.Deel dit bericht met je vrienden!