dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Boerenerfdag 2018 druk en leerzaam

19 augustus 2018 (door AalburgNet)

AALBURG - De vijftiende Boerenerfdag op het erf van de familie Combee kan de boeken in als geslaagd. Het was bijzonder druk en de waardering van bezoekers was hoog. Boerenerfdag Altena 2018 gaf mensen ‘een mooi inkijkje’ in het regionale boerenleven waar landbouw, natuurbeheer en streekproducten op bijzondere wijze werden geëtaleerd. 

Hoofdschotel deze dag was de duurzame geitenboerderij van familie Combee aan de Dodesteeg in Wijk en Aalburg.Het bedrijf heeft 650 geiten waarmee melk geproduceerd wordt. Bezoekers konden dan ook met eigen ogen het melken van geiten zien en vragen stellen over alles wat men over deze dieren wilde weten, bijvoorbeeld hoeveel liter melk geiten per dag geven. Kinderen knuffelden vooral de kleine lammetjes. Voor de kids was er verder een springkussen, een kipper als glijbaan of een ritje op een pony.

Daarnaast was de brandweer uit Genderen aanwezig met spectaculaire demonstraties en diverse politieke partijen droegen, met het oog op de verkiezingen op 21-11, hun boodschap uit. Ook waren er kramen met agrarische en biologische streekproducten en was Altenatuur present.

Altenatuur

De natuurorganisatie kreeg de hele dag door veel mensen aan de kraam. Altenatuur doet verslag: ‘Veel ouders kwamen met hun kinderen een kijkje nemen. Liefkozend aaiden de kids over de donzige veertjes van de ransuilen en keken hun ogen uit bij het zien van de levensechte grutto en kievit.’

ZLTO organiseerde deze dag. Waar editie 2019 zal zijn, is nog niet bekend.

(Foto boven ZLTO / Combee - foto onder Altenatuur)

Lees meer over:

boerenerfdag geiten
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.