vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Zorgplein Maaswaarden gaat digitaal

24 juli 2018 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Zorgplein Maaswaarden werkt continue aan het verbeteren van de zorg, behandeling en ondersteuning van haar cliënten. Daarom gaat de organisatie net als vele andere zorgorganisaties nu over op het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD). Dit ECD vervangt het papieren cliënten dossier, waar  alle  afspraken rondom de zorg voor iedere cliënt in staan.

Een ECD is een Elektronisch Cliënten Dossier. Het papieren zorgleefplan verdwijnt en alle informatie die daarin staat wordt overgezet naar het  ECD. De cliënt kan via een beveiligde internetpagina de eigen gegevens inzien en naar wens deze informatie delen met familie en/of ander mantelzorgers.

Veilig
Het systeem voldoet volledig aan de norm voor informatiebeveiliging in de zorg. De privacy van de cliënt is met het ECD gewaarborgd. voorafgaande aan de overgang van het papieren zorgleefplan naar de ECD is er achter de schermen hard gewerkt aan de technische werkomgeving. Daarnaast zijn er iPads aangeschaft waarop de benodigde programma’s zijn geïnstalleerd. Inmiddels zijn alle thuiszorgmedewerkers geïnstrueerd en wordt vanaf deze week in de thuiszorg gestart.
Na de zomervakantie zullen ook de intramurale medewerkers getraind worden voor het gebruik met het ECD.

(Foto Maaswaarden) 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.