Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Puur uit Altena uit de startblokken met Boerenerfdag' De appelplukdag is rond de oogst, in septembet.
07jul 2018

Puur uit Altena uit de startblokken met Boerenerfdag

ALTENA - Puur uit Altena: lokale boeren en tuinders gaan meer samenwerken voor een betere zichtbaarheid in de tegio en daarbuiten. Ook wil men zich sterk maken voor de ‘license to produce.’

Onder de vlag van Puur uit Altena werken initiatiefnemers ZLTO Altena Biesbosch, ANV Altena Biesbosch en de Streekproducenten samen. Op dit moment wordt hard gewerkt om de jaarlijkse Boerenerfdag weer tot een succes te maken. Zo treffen boerinnen uit de buurt voorbereidingen voor het bakken van de appeltaarten en deelt de commissie het terrein in. Op 18 augustus is iedereen welkom bij familie Combee in Wijk en Aalburg.

Meer samenwerking

Maar Puur uit Altena doet meer. Binnenkort volgt meer informatie over de jaarlijkse Appelplukdag bij de Fruitschuur. Dit evenement is zoals altijd rond de appeloogst, in september. Puur uit Altena zet ook al het moois op de kaart wat boeren en tuinders uit de streek te bieden hebben: groente, zuivel, eieren, bloemen en nog veel meer, alles van een hoge kwaliteit. Berdine den Hartog: ‘Puur uit Altena wil ook latenzien hoe dat hier in de buurt allemaal groeit, bloeit en zich ontwikkelt. Waar komen de rode bieten op mijn bord vandaan? Puur uit Altena wil aan iedereen vertellen dat de rode bieten van Hak ‘gewoon’, hier, in het Land van Heusden en Altena geteeld worden.’

ZLTO Altena Biesbosch, ANV Altena Biesbosch en de Streekproducenten merken dat er al meer interacties ontstaan tussen verschillende lokale organisaties. ‘Dit leidt hopelijk nog meer samenwerkingen en evenementen waar iedereen kan ervaren hoe mooi onze omgeving met haar boeren en tuinder is.’Deel dit bericht met je vrienden!