vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

34e Fietstocht Aalburg Rond succesvol en zonnig

11 juni 2018 (door AalburgNet)

AALBURG - De jaarlijkse Fietstocht Aalburg Rond werd onder zonnige omstandigheden verreden. Een dikke 1.000 fietsers trapten de pedalen rond door de zeven kerkdorpen van de (nu nog) gemeente Aalburg. De organiserende Ondernemersvereniging (OV) Aalburg kijkt terug op een geslaagde editie in een traditie van 34 afleveringen.

Jeroen Leijten, één van de kartrekkers namens OV Aalburg, is tevreden: 'De tocht is goed verlopen. De reacties waren zeer positief. Inderdaad waren de omstandigheden lekker zomers. De 27 deelnemende ondernemers pakten ook dit jaar op hun stempelposten weer leuk uit.'
Grappig voorbeeld, aldus Leijten, is dat fietsers bij Vos Rijwielen aan de Grote Kerkstraat sinds jaar en dag, een kop soep krijgen. Velen weten dat ook: bij Vos is soep. De ondernemer heeft dit jaar vast gedacht "Verandering van spijs doet eten" en serveerde de passanten dit keer een broodje. Ook dat viel bij de mensen in de smaak. 'En gezien het warme weer misschien niet eens zo heel erg gek',  lacht Leijten.

Slagzin
Bij diverse andere stempelposten kreeg mensen drinken, een ijsje, poffertjes, fruit, stikkers, balpennen en wat dies meer zijn. Veel ondernemers ondersteunden op die manier de presentatie van hun bedrijf. Op alle stempelposten hing uiteraard ook de letter waarmee men kon meedingen naar een prijs. De juiste slagzin dit jaar luidde: "Een mooie dag voor een fietstocht". Welgeteld 28 letters. Bij 27 deelnemers kregen de fietsers laatste letter T cadeau.

OV Aalburg stond dit jaar zelf ook in de route en wel in Eethen. Daarmee waren alle kernen voorzien van een startpost. Als altijd kunnen de rijwielers in iedere kern starten, net waar men dat wil.

(Foto's Ciel Vos - OV Aalburg)

Lees meer over:

sport Fietstocht Aalburg Rond
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.