Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kick-off campagne Samen Schoon Water' Toch spoelen we vaak onbedoeld verkeerde stoffen door het afvoerputje.
08mei 2018

Kick-off campagne Samen Schoon Water

REGIO - Frituurvet door de wc spoelen, de auto wassen op straat, onkruid bestrijden met chloor of oud brood voeren aan de eendjes. Goed idee? Nee, eigenlijk niet. Het water wordt viezer en is moeilijker schoon te krijgen. Toch spoelen we vaak onbedoeld verkeerde stoffen door het afvoerputje. Waterschap Rivierenland is daarom tijdens de Week van Ons Water de campagne ‘Water: Samen houden we het schoon’ gestart.

Op 7 mei luidde het startschot van de campagne. In ‘Green Capital’ Nijmegen deelde het waterschap emmers uit met daarop tips om water schoon te houden. De emmers waren in trek en de gesprekken die ontstonden droegen bij aan de bewustwording onder inwoners.

Project
Vanaf vandaag staat de website www.samenschoonwater.nl online. De komende maanden wordt op verschillende manieren campagne gevoerd in het rivierengebied: online en tijdens evenementen. Ook zocht Waterschap Rivierenland samenwerking met scholen en drinkwaterbedrijven. Zo zijn bijvoorbeeld scholieren van het Wellant College in Gorinchem, die de richting Watermanagement volgen, een project gestart rondom waterkwaliteit.Deel dit bericht met je vrienden!