Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Aalburgse Omroepstichting blij met resultaten luisteronderzoek' Met een marktaandeel van 22% is de zender regionaal de best beluisterde lokale omroep.
09apr

Aalburgse Omroepstichting blij met resultaten luisteronderzoek

AALBURG - REGIO: Het bestuur van de Aalburgse Omroepstichting stelde een aantal weken geleden een luisteronderzoek in. De stichting beheert radio Oké FM, de zender voor de gemeenten Aalburg en Zaltbommel. De luistercijfers stemmen het bestuur tevreden. Het doel van het onderzoek, uitgevoerd door een marktonderzoeksbureau uit Zwolle, was om inzicht te krijgen in de mate waarin Oké FM bekend is binnen de doelgroep en waarom mensen wel of juist niet naar het station luisteren. 

Met een marktaandeel van 22% is de familiezender de best beluisterde lokale omroep in het Land van Heusden en Altena, de Bommelerwaard en de Langstraat, het zogenaamde kerngebied.

Als het om de landelijke- en provinciale zenders gaat, scoort Oké FM zelfs een fractie beter dan Omroep Brabant. 'In het kerngebied staan we op een zevende plaats met 10%. Q-Music is met 27% de best beluisterde landelijke zender in ons kerngebied, gevolgd door Sky Radio met 14%', zo laat stationsmanager André Paans weten.
Hij vervolgt: 'Natuurlijk zijn we heel trots op dit resultaat en deze cijfers tonen aan dat onder de inwoners van de Bommelerwaard en Altena een grote behoefte is aan een goede publieke streekomroep die midden in de samenleving staat.'  

Cijfers
Uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft (58%) van de inwoners van het kerngebied van Oké FM de zender kent. Van alle lokale en regionale omroepen wordt het meest naar dit station geluisterd.
De luisteraars zijn met een gemiddeld rapportcijfer van een 7.5 ruim tevreden over Oké FM in het algemeen. 80% van de luisteraars is tevreden over de inhoud van de uitzendingen en 78% is dat over de mate waarin wordt ingespeeld op de actualiteit in de gemeente tijdens uitzendingen.

Ook over de afwisseling in de uitzendingen (66%) en over de meerwaarde daarvan ten opzichte van andere regionale radiozenders (74%) is een groot deel van de luisteraars tevreden. “Dit geeft ons de indruk dat luisteraars zich erg thuis voelen bij de omroep. Dat is iets waar we als bestuur, sinds de start van de Aalburgse Omroepstichting in maart 2004, hard aan hebben gewerkt. Iets wat wij blijven doen," aldus voorzitter Huib de Groot. 

(Foto Mediaplein Altena.Net)Deel dit bericht met je vrienden!