Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bewoners Veldstraat opgelucht over resultaten bijeenkomst' De Veldstraatbewoners zijn uitgenodigd mee te praten in de werkgroep.
06apr

Bewoners Veldstraat opgelucht over resultaten bijeenkomst

WIJK EN AALBURG - De bewoners van de Veldstraat in Wijk en Aalburg, waar ook plannen bestonden voor huisvesting van arbeidsmigranten, zijn opgelucht na de toezegging van burgemeester Naterop eerst nieuw beleid te gaan maken en tot die tijd geen besluiten te nemen over initiatieven of vergunningsaanvragen voor bedoelde huisvesting.

Een aantal weken geleden werden de bewoners van de Veldstraat opgeschrikt door de voorgenomen plannen Patrcik Burgers, eigenaar van The Beef Company B.V., om in samenwerking met uitzendorganisatie Covebo in het bedrijfspand aan de Veldstraat 16a woonruimte te bieden aan 25 arbeidsmigranten. De plannen leidden tot veel onrust onder de bewoners aldaar. Deze zijn van mening dat een dergelijk groot aantal arbeidsmigranten niet past bij het 'rustige karakter' van de straat. Daarnaast is de locatie als gevolg van zijn ligging niet geschikt voor de geplande huisvesting. De bewoners zeiden eerder unaniem nee tegen deze plannen

Donderdagavond (5-4) was er een bijeenkomst in Veen op uitnodiging van actiegroep Wielstraat en omgeving. Hier werd het huisvestingsthema besproken in een 'open en prettige sfeer'. Tijdens deze bijeenkomst deed Naterop de toezegging geen besluiten te nemen over huisvestingsaanvragen voor arbeidsmigranten voordat er nieuw beleid is.

De bewoners van de Veldstraat zijn uitgenodigd om mee te praten in een werkgroep die dit beleid mede gaat vormgeven.

Zie ook:
Thema-avond huisvesting arbeidsmigranten 'groot succes' (vr, 6 apr 2018)
CDA Brabant stelt vragen over huisvesting arbeidsmigranten (ma, 26 mrt 2018)
Bewoners Veldstraat: ‘Geen arbeidsmigranten in onze straat’ (zo, 25 mrt 2018)
Infoavond huisvesting arbeidsmigranten Veldstraat verliep ‘best goed’ (za, 24 mrt 2018)
Plannen voor arbeidsmigranten in kantoorpand Veldstraat (ma, 19 mrt 2018)
Grootschalige huisvesting arbeidsmigranten Wielstraat komt er niet (do, 15 mrt 2018)
Bewoners Wielstraat 'ongerust' om voorgenomen huisvesting arbeidsmigranten (wo, 14 feb 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!