vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Renovatie en uitbreiding openbare verlichting

29 maart 2018 (door AalburgNet)

AALBURG -  In het kader van duurzaamheid worden de huidige armaturen binnen de gemeente  Aalburg met geel licht vervangen door energiezuinige led-verlichting met wit licht. Hierdoor verandert het straatbeeld. Dit zal even wennen zijn. Zo laat de gemeente weten.

Het witte licht vergroot wel de zichtbaarheid van personen en obstakels op straat en kleuren zijn beter waarneembaar. Daarnaast zijn de lichtbundels scherper, zodat er minder strooilicht is en alleen die plaatsen worden verlicht die verlicht moeten worden. Dit vermindert de lichtvervuiling, wat goed is voor flora en fauna.

Waar nu een gele lamp na 24.00 uur wordt uitgeschakeld, blijft straks de led-verlichting branden. De straat blijft daardoor beter verlicht. Wel worden alle led-lampen ’s nachts gedimd.

Verbetering
In de hierna te noemen straten of gedeeltes daarvan wordt de gele verlichting vervangen door witte ledverlichting:

Babyloniënbroek Broeksestraat, Hill, Hillsestraat en Oude Weidesteeg
Drongelen Achterstraat, Kruisstraat, toegangsweg pont, haven en Waarderweg
Genderen Buitenstraat, Bulkstraat, Doeverensestraat, Genderensedijk (ook enkele masten vervangen in verband met ouderdom), Hoefstraat, Hoofdstraat (ook masten vervangen in verband met ouderdom), Kelderstraat, Kerkstraat, Kleibergsestraat, Lange Pad, Oegemastraat en Tol.
Meeuwen Baan, Van Buurenstraat, Dijksteeg, Hoog Meeuwen, Matersteeg, Meeuwensedijk en  Moleneind
Veen Hoefakker, Hoge Uitakker, Hubertus Schreudershof, Juliana van Stolbergstraat, Kortakker, Lage Uitakker, Maasdijk, Nieuwstraat en Veensesteeg.

De Grotestraat wordt uitgevoerd in de loop van 2018, gelijktijdig met de renovatie van de weg.
Wijk en Aalburg Aalburgsestraat, Ambachtstraat, Biesheuvelweg, Dodesteeg, Engelsestoof, Groeneweg, Klaverplak, Langestraat, Kerkverreweide, Kraaijenveld, Maasdijk, Nijverheidstraat, Parallelweg, Polstraat, Rivelstraat, Spijk, Veldstraat, Violierstraat, Wijksestraat en Zwaansheuvel

Waar nodig worden masten uitgewisseld om zo veel als mogelijk uniformiteit in het straatbeeld te krijgen.

Verbeteringen
In de hierna te noemen straten of gedeeltes daarvan worden enkele verbeteringen uitgevoerd:

Babyloniënbroek Hillsestraat 
Eethen Lindestraat en Wilgenstraat
Genderen Buitenstraat, Doeverensestraat, Kerkstraat, Meerstraat, Oegemastraat
Meeuwen Meeuwensedijk, Wandelpad Hoog Meeuwen-Dorpsstraat
Veen Juliana van Stolbergstraat
Wijk & Aalburg De Kromme Nol, langs het gedeelte rijbaan waar zowel gemotoriseerd verkeer als fietsers gebruik van maken.

Nieuwe openbare verlichting parallelwegen en Meerstraat langs N283
Er wordt openbare verlichting geplaatst langs de parallelwegen vanaf Wijk en Aalburg tot en met Meeuwen. Tevens wordt er verlichting geplaatst langs het verlengde fietspad van de Meerstraat richting de De Kromme Nol. Binnenkort worden alle masten met ledverlichting langs deze fietsroutes geplaatst. Dit komt de verkeersveiligheid en de sociale veiligheid ten goede.

Werkzaamheden
Aannemer Gebroeders Van der Steen voert het werk uit. 'U kunt enige overlast ondervinden van de werkzaamheden. Het kan hierbij gaan om het graven van sleuven voor het leggen van kabels en het (ver)plaatsen van de masten. Uiteraard probeert de aannemer de overlast tot een minimum te beperken. Er wordt naar gestreefd om de werkzaamheden voor de zomervakantie afgerond te hebben.'

Lees meer over:

gemeente verlichting
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.