vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Afvalzakken ook deze week weer vroeg op straat

29 maart 2018 (door AalburgNet)

VEEN / WIJK EN AALBURG - Twee dagen nadat de gemeente Aalburg haar inwoners vriendelijk verzocht de afvalzakken met plastic niet té vroeg buiten te hangen, blijkt dat niet iedereen dat bericht gelezen heeft. Hetgeen moge blijken uit de foto's die de redactie kreeg toegestuurd.

In de Grotestraat en de Schmitzstraat in Veen hangen de zakken donderdagmorgen(29-3) al buiten. Een passant maakte bovenstaande beelden om 8:50 uur.

Ook in Wijk en Aalburg sieren zakken op dat moment de straat. De haak bij het Willem van Oranje College hangt behoorlijk vol. (foto).

De maker van de beelden laat de redactie weten: 'Een irritant en slordig gezicht. De school wordt rond 16.00 uur afgesloten. Dan kun je die zakken toch daarna ophangen?'

Regel
Wat is te vroeg? Het houdt kennelijk velen bezig gezien de vele reacties op het bericht. Volgens de regel mogen plasticafvalzakken op de dag vóór de inzameldag vanaf 17.00 uur buiten gehangen worden. In dit geval is de ophaaldag in Veen en Wijk en Aalburg vrijdag 30 maart. Dus donderdagmiddag na 17:00 uur mogen de zakken aan de haken. Aldus de gemeente.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.