Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste TOV tieneravond in Aalburg geslaagd'
13mrt

Eerste TOV tieneravond in Aalburg geslaagd

AALBURG - Zaterdag 10 maart werd in Aalburg de eerste TOV tieneravond gehouden. Tweehonderd jongeren van verschillende christelijke jeugdclubs en catechesegroepen uit de regio waren hierbij aanwezig. Het was een avond vol verschillende activiteiten; te gekke spellen, inhoudelijke overdenkingen, zingen en ontmoeting tussen tieners.

Tijdens deze avond stond het thema angst centraal. Na opening begon de chill-in waarbij de jongeren aan diverse activiteiten konden deelnemen zoals panakooi, videospellen, reuze jenga en nog veel meer. Hierna startte het hoofdprogramma.
Er waren drie rondes waar tussen de jeugdclubs werden gerouleerd. Het eerste onderdeel was een film waarin het thema angst werd behandeld aan de hand van een verhaal van een tienermeisje. Daarna stond een seminar op het programma waar jongeren het Johannes-evangelie kregen uitgereikt en ze samen met een spreker van de HGJB handvaten kregen om de Bijbel te leren lezen. Het derde onderdeel van de avond was een aantal toneelstukjes. Elk toneelstukje bestond uit drie spellen waar in diverse teams tegen elkaar werd gestreden.

De avond werd afgesloten met aanbidding en een kort woord voor de tieners. Na het programma konden tieners nog chillen en wat drinken en eten.

TOV
De TOV tieneravond is een concept van de HGJB om jongeren een leuke maar ook inhoudelijke avond te geven. Met dit concept  reist de HGJB al een aantal jaar door heel Nederland heen. TOV is een activiteit om jongeren elkaar te laten ontmoeten en daarbij te laten zien dat ze niet de enige tieners zijn in hun regio die geloven. Daarnaast worden jongeren op een interactieve manier toegerust. De avond was georganiseerd door de Hervormd-Gereformeerde Jeugdbond (HGJB) en een werkgroep bestaande uit leden van van de classicale Jeugdstichting (CJS) en kerken binnen de PKN uit de regio. 

Regionaal jeugdwerk
Na het wegvallen van het regionaal christelijk jeugdcentrum de Crocus hadden de kerken in de werkgroep Heusden (PKN) de behoefte om het regionaal jeugdwerk nieuw leven in te blazen. Nu in de vorm van leuke activiteiten voor tieners en jongeren. De stichting van de Crocus, de classicale jeugdstichting en diverse predikanten uit de regio formeerden een werkgroep die deze TOV tieneravond naar deze regio haalde.Deel dit bericht met je vrienden!