Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'CDA in actie tegen files Heusdense brug' Het verkeer stroopt soms bij Oudheusden al op ...
06feb

CDA in actie tegen files Heusdense brug

AALBURG - HEUSDEN: De provinciale weg N267 (Heusdense brug) wordt in toenemende mate een fileknelpunt. CDA’er Roland van Vugt, lid van de Provinciale Staten van Brabant, heeft druk op de ketel gezet bij de provincie vooral snel iets aan deze situatie te doen.

In een ietwat lyrische bui schrijft Van Vugt: ‘Inwoners en ondernemers, die buiten Altena hun brood verdienen en 's avonds naar de warme piepers verlangen (en u weet: die zijn nergens zo lekker als in Altena), staan met knorrende maag steeds langer in de file.’ Feit is dat het verkeer soms bij Oudheusden al opstroopt omdat de rotonde bij de Kromme Nol de stroom auto's niet voldoende kan verwerken waardoor het verkeer ‘druppelsgewijs’ Altena binnenrijdt.

Slagvaardig

Van Vugt noteert verder: ‘In tegenstelling tot de Rijksoverheid kunt u hier opnieuw laten zien dat u als provinciale overheid slagvaardig kunt handelen en voor onze inwoners echt het verschil maakt. Een eerste belangrijke stap heeft u genomen door een onderzoek uit te voeren naar de verkeersdoorstroming. Ook hiervoor hulde.’

Van Vugt en bestuurlijke collega Ankie de Hoon richten hun ogen ‘hoopvol en vol verwachting’ op de provincie. Beide bestuurders hebben, in afwachting op de concrete uitvoering, nog wel de nodige vragen aan de provincie. Vragen die overigens door partijgenoot Arno Bouman ook gesteld zijn aan het Aalburgse College van Burgemeester en Wethouders.

1. Is het onderzoek naar de verkeersdoorstroming gereed?
2. Indien ja, kunt u het ons toesturen?
3. Ziet u vanwege de slechte en beperkte doorstroom nog veiligheidsrisico’s voor de regio (bijv. vanwege vaststaand verkeer op de brug en de daarmee gepaard gaande slechte doorstroom van de hulpdiensten)?
4. Welke aanpak stelt u voor om het fileknelpunt Heusdense brug duurzaam op te lossen?
5. Op welke termijn verwacht u dat hiervoor de schop in de grond gaat?
6. Bent u voornemens tot die tijd aanvullende maatregelen te nemen die de veiligheid waarborgen?Deel dit bericht met je vrienden!