Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Buitengebied Altena krijgt glasvezel' Iedereen reageerde verheugd op het nieuws.
05feb 2018

Buitengebied Altena krijgt glasvezel

ALTENA - Het glasvezel voor het buitengebied van Altena gaat er komen. Het bleef tot de laatste dag spannend of het zou lukken. Maar maandagmiddag (5-2) werd bekend dat 51,1% van de aan te sluiten adressen positief gereageerd heeft en daarmee dus deelnemer is aan het Mabib-glasvezelnetwerk.

Wethouder Renze Bergsma (Woudrichem) reageerde: 'Supergaaf dat het gelukt is!' 

Zondag (4-2) stond het percentage voorstanders op 46%. Mensen konden tot en met 4 februafi reageren. Voorwaarde voor het al dan niet doorgaan was 50%. Goed nieuws dus voor de inwoners van het buitengebied van Aalburg, Werkendam en Woudrichem en de kleine kernen.

Het percentage werd onthuld tijdens een bijeenkomst met de wethouders van de drie gemeenten, Wijnand van der Hoeven, Matthijs van Oosten en Renze Bergsma, en een afvaardiging van de ambassadeurs. Iedereen reageerde verheugd op het nieuws van Piet Grootenboer, directeur glasvezel buitengebied, dat inwoners en bedrijven aangesloten worden op het snelle netwerk.

Compliment
Piet Grootenboer: “We zijn blij dat het met 51,1% ook in Altena gelukt is. Een prima eindresultaat. We wisten dat een ondergrens van 50% haalbaar was. Dankzij de tomeloze inzet van ambassadeurs, lokale verkopers en gemeenten kunnen we het buitengebied gaan voorzien van glasvezel. Want wat is er tot de eindstreep hard gewerkt. En met succes, grote complimenten!”

Ook Wijnand van der Hoeven, wethouder van de gemeente Aalburg, is blij met het resultaat: “Dit is fantastisch nieuws voor onze toekomstige gemeente Altena. Een snelle, betrouwbare en stabiele verbinding is tegenwoordig een must en dat geldt natuurlijk net zo goed voor inwoners en bedrijven uit het buitengebied. Namens de drie gemeenten wil ik graag de ambassadeurs en lokale verkopers uit ons gebied enorm bedanken voor hun energie, vertrouwen en inzet. Bedankt aan iedereen die bijgedragen heeft aan dit succes.”

Aanleg
Mabib start nu met de voorbereidingen. De aannemer Van Gelder verwacht in april/mei – afhankelijk van de weersomstandigheden – de eerste schop in de grond te kunnen zetten. Eind 2018 worden de aanlegwerkzaamheden afgerond en zal het buitengebied van Altena aangesloten zijn op het netwerk van de toekomst.Deel dit bericht met je vrienden!