vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Progressief Altena de boer op voor PArticipatiepenning

2 februari 2018 (door AalburgNet)

ALTENA - Progressief Altena gaat op PAd voor de PArticipatiepenning, zo valt te lezen in de jongste nieuwsbrief. Sinds de komst van de ongekend scorende tv-serie 'De Luizenmoeder', kreeg het woord 'participatie' een extra glans. In die lijn van de serie zou het dus een participenning zijn. Maar dat terzijde.

Het gaat de progressieven om mensen die op een bijzondere manier verbindend zijn (geweest). PA wil mensen, die gezicht geven aan de samenleving en staan voor zaken als inspiratie, mooi en duurzaam, opzoeken en hun verhalen doorvertellen. Deze mensen krijgen een PArticipatiepenning. 

Als waardering voor de inzet van de inwoners van de 21 kernen die per 1-1-2019 samen de nieuwe gemeente Altena gaan vormen, reikt Progressief Altena vanaf maart 2018 tot en met november 2018 per kern een penning uit aan één inwoner. Dit als symbool voor haar of zijn inzet voor de samenleving. Dat is iemand ‘die vindt dat we alle zeilen moeten bijzetten om te verbeteren wat er te verbeteren valt om in Altena samen te leven en die dat doet zonder enige garantie dat het daadwerkelijk goedkomt. De PArticipeerder hoeft geen lid te zijn van Progressief Altena.

Waarom?
Op de vraag waarom een penning nodig is, antwoordt de partij: 'Wat je aandacht geeft, groeit. Omdat wij graag prettig samenleven, geven we aandacht aan de activiteiten en inspirerende mensen die hierop gericht zijn. Ook wij weten niet of dit tot een ‘mooier’ Altena leidt, maar we hopen dat met de PArticipeerder wel.'

De PA realiseert zich dat door de uitreiking van een enkele penning aan éé'n persoon, er slechts één persoon in het zonnetje wordt gezet, terwijl er zoveel meer mensen zijn die zo’n penning zou passen. De PArticipatiepenning staat symbool voor al die optimistische mensen die maken dat we positief en prettig samen kunnen leven. 'Want waar zouden we zijn zonder al die inwoners die zich belangeloos inzetten voor wat er nodig is?'

Aanpak
Progressief Altena bezoekt de 21 kernen van de nieuwe gemeente Altena op alfabetische volgorde. Bij deze roepen we mensen op PArticipeerder(s) te nomineren. We starten in de eerste week van maart in Almkerk. Op onze facebookpagina en website is te lezen hoe en wanneer de route verder gaat. Bij het selecteren van de PArticipeerder gaat het om een verhaal dat je raakt. Dat kan een groot verhaal zijn, maar kan ook klein zijn. Ieder stapje op weg naar een fijnere samenleving telt.

Aanmelden kan via de website van PA, via Facebook of twitter.

Lees meer over:

progressief altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.