Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bejaard echtpaar blijft bij elkaar. Maaswaarden geeft verklaring uit.' 'Acties waren al opgestart. Media gaf info onvolledig weer. Hierdoor is onjuist beeld ontstaan.'
10jan

Bejaard echtpaar blijft bij elkaar. Maaswaarden geeft verklaring uit.

AALBURG - Naar aanleiding van de ophef die is ontstaan rond een bejaard echtpaar uit Genderen dat gescheiden zou moeten gaan wonen, geeft Zorgplein Maaswaarden een verklaring uit. Onderstaand wordt de reactie integraal gepubliceerd.

'Naar aanleiding van een artikel in het AD Rivierenland van dinsdag 9 januari, aangaande een echtpaar, dat na 72 jaar huwelijk mogelijk van elkaar gescheiden zou worden, is er lokaal en landelijk veel  aandacht en commotie ontstaan.

Zorgplein Maaswaarden wil benadrukken dat de informatie die door de media is verstrekt, onvolledig is  weergegeven en betreurt het onjuiste beeld dat daarbij is ontstaan.

Zonder op details in te gaan, de privacy van het echtpaar staat voorop, kan Zorgplein Maaswaarden  meedelen dat verschillende acties al in gang waren gezet, voordat dit zo uitgebreid in de media werd geëtaleerd. In verband met onduidelijkheden en zonder enige consultatie vooraf heeft men toch de pers opgezocht.

Uiteindelijk heeft overleg met de familie tot het resultaat geleid dat het echtpaar vanaf volgende week samen kan verblijven in een zorgappartement op locatie Wijkestein. Deze mogelijkheid is er altijd geweest en zal altijd aanwezig blijven omdat wij staan voor goede en verantwoorde zorg.'

Ruimte
Nadat de man ongelukkig ten val was gekomen, werd hij verzorgd in Zorgplein maaswaarden. Na zijn herstel zou hij terug naar huis gaan, waar zijn vrouw niet meer in staat zou zijn hem te verzorgen. Even leek het erop dat het echtpaar daardoor gescheiden zou moeten gaan wonen. Inmiddels lijkt de zaak opgelost te zijn. Mevrouw neemt haar intrek bij haar man in Maaswaarden. Binnen een week is er duidelijkheid of er ook na zijn herstel ruimte is voor het echtpaar (beiden zijn 94)..  

Brabants Daglbad weet dat Servicebureau Maaswaarde in overleg met de huisarts op 8-1 een spoedaanvraag indiende bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor een indicatie. Maaswaarden verwacht binnen een week uitsluitsel te hebben.Deel dit bericht met je vrienden!