Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem ''Graag weer een HØker Playback weekend'' Wim van Wijk vraagt zijn Mystika op het HØker-podium ten huwelijk.
10jan

'Graag weer een HØker Playback weekend'

AALBURG - 'Ja, er mot nóg 'ns een HØker Playback kome en wie doet mee?!' OpperHØker Wim van Wijk uit Wijk en Aalburg zoekt enthousiaste medestanders voor dit idee en doet een oproep in de 'Winter 2017 edietsie' van 't HØker Dagblad .... Daarin ook een aantal steunbetuigingen met namen als Ton de Hart, Loes Lijmbach, familie Miranda de Waal, bakker Gerard Hardeman en anderen. Mediaplein Altena.Net steunt het 'goeie doel weekend' eveneens met alle plezier en publiceert de volledige oproep van OpperHØker Wim van Wijk onderstaand:

Met zéér grote regelmaat moete wij HØkers het aan hore, van hoe leuk en geweldig een ieder het 'HØker Playbackweekend' vond en dit beleefde, mee telkenmale weer de vraag of het er ooit nog 'ns van komt... Bij zeer velen heeft dit 'HØker feest gebeure' een onuitwisbare indruk gemaakt en heeft er geweldige herinneringe aan.
Zo vonde 'Hereboer' Kees \Vink & Bets de Mus (v/d Steenhoven) de 'Ouderen Maaltijd' zo bar gezellig, of op bijv. de 'Hollandse feestavond' bij voetbalclub Wilhelmina van afgelopen voorjaar toen wilden er jongelui met opperHØker Wim op de foto omdat het 'HØkerfeest' voor hun zo'n 'onvergetelijke nostalgie' was, of tijdens het 'Oktoberfest' kort geleje in d'Alburcht, toen bood de lieftallige dochter van onze nationale Aalburgse Apotheker zich aan om het mee te helpe met organisere, want zij studeerde zelfs hiervoor, zo zijn er vele, ja vele voorbeelden te noeme van mense die wille dat ’t terugkomt!

Behalve 'HØker Play-back' presentator Bert Noorloos, die staat te trappelen van ongeduld, hebbe we al diverse markante figure op 't oog om een Playbackact te doen, uit Veen bijv. hebbe we een zéér 'illuster persoon', het is een persoon die niemand, maar dan ook niemand op het podium zou verwachte, sensatie ten top! Maar ook de 'HØker Play-back Jury leden' Ton de Hart (Jurist/advocaat) en Henk Kelder (on'z aller Normaal 'voorman') staan aangetreden om meteen weer hierheen te kome as 't zo wijd is dat er weer 'n HØker Play-back komt!
Bij HØker Bas d'n Lichtmongool (de Waal) klapt de schuur uit zijn voegen van alle lichjes en lampjes die hij nog 'ns op en boven het podium kwijt wil.

Dus héél graag, ja héél graag zouden wij het nog/weer eens willen organiseren, maar nadat wij helaas met een enkeling onnodige 'trammelant in de groep' kregen, is het voor onze stichting financieel een veel te groot risico, want om wéér 'ns zo'n mooie grote (zonodig verwarmde) tent te kunnen neerzetten met alles wat erop en eraan hoort, kost het toch zeker zo'n 6500,- Eurootjes!

Zo hebben we al 'ns een 'gefortuneerde sponsor' benaderd, iemand die als een van de weinigen in loop van jaren toch best wat €'tjes aan 'onze gemeente' heeft kunnen verdienen, we hebben diegene netjes gevraagd of deze zich in Aalburg onsterfelijk zou willen maken door de kosten van 'HØkertent' op zich te willen nemen, maar helaas kregen we van deze weinig respons.

Doch wij zouden de HØkers nie zijn as we daarmee de kop zoude late hange, niks ervan: deurdonderen ! Daarom gaan wij proberen om mensen en/of bedrijven te vinden en warm te maken, die zich in willèn laten schrijven om garant te staan veur 'n ' HØker 50 Euro aandeel', en pas als het zéker is dat wij het 'Aalburgs HØkerfeest aller tijden ' gaan organiseren, dán pas komen wij jou vragen die verschuldigde € 50,- gaan betalen en dus niet eerder !!!

Wanneer er dus ooit weer zo 'n geweldige 'HØkertent' komt, dan kunnen bedrijven óók weer een reclamebord in de tent hangen, daar kan nou dus óók alvast voor ingeschreven worden en kost 3 x € 50,-in totaal € 150,-, dus kom op bedrijven, schrijf je in !!! En nógmaals: het is nou nog niet betalen, alleen maar wanneer het zéker is dat er weer 'n grandioos 'HØker weekend' komt !!! Tuurlijk zal het feest niet van een op andere dag komen en zal het als een sneeuwbal moeten gaan rollen en zal het wellicht heel wat HØker Dagbladen gaan duren, maar geef je nou op als jij/u wilt dat er wéér een 'HØker goei doel weekend' komt en pas als wij aan 100 x € 50,- zijn gekomen, dán is het pas betalen, dus nou nog niet !!!

(Archieffoto Wim van Wijk)Deel dit bericht met je vrienden!