Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Er rijden vandaag geen tot weinig bussen'
04jan

Er rijden vandaag geen tot weinig bussen

REGIO - Door een landelijke staking in het openbaar vervoer  rijden er op dit moment (ook) in deze regio geen Arriva-bussen. Ook buurtbussen rijden in Brabant niet. Het busvervoer in het hele land ligt plat.

De stakingsbereidheid is dusdanig groot dat busmaatschappij Arriva het niet verantwoord vindt om de dienstregelingen te voeren. 'Houd er dus rekening mee dat er zeker tot 12.00 uur geen bussen rijden. Daarna wordt de balans opnieuw opgemaakt.'

Gesprek
De werkgevers in het openbaar vervoer zijn met de vakbonden in gesprek over een nieuwe cao. De bonden hebben ervoor gekozen om de onderhandelingen af te breken. De werkgevers wilden graag verder onderhandelen. Er lag nog geen eindbod op tafel.

Arriva laat weten: 'We zijn met de vakbonden in gesprek over de thema’s werkdruk, scholing en vergrijzing. Tijdens de onderhandelingen is gebleken dat een aantal werknemers aangeeft dat de werkdruk in hun beleving is toegenomen en dat er in roosters onvoldoende gelegenheid is voor een toiletgang. De werkgevers zijn van mening dat iedereen tijdens zijn werk naar het toilet moet kunnen als dat nodig is. Daar wordt in de roosters ook rekening mee gehouden. Waar dat nodig is leveren we maatwerk. Een centrale regeling hiervoor in een cao is hiervoor geen logische keuze.'

Overlast
Arriva wil graag verder in gesprek met de bonden. 'Een landelijke staking ontregelt en brengt veel overlast met zich mee voor onze reizigers. Wij vinden het dan ook erg vervelend dat zij mogelijk hinder ondervinden van deze staking.'Deel dit bericht met je vrienden!