vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Dorpsraad Meeuwen start Buurtpreventie App

20 december 2017 (door AalburgNet)

MEEUWEN - De Dorpsraad van Meeuwen heeft een Whatsapp-groep in het leven geroepen.

Het besdtuur ging hiertoe over om in heel het dorp één platform te hebben waarop bij onraad of noodsituatie gealarmeerd / gewaarschuwd kan worden. Eén groep immers voorkomt een versnippering van medlingen via allerlei groepen. 

De nieuwe groep heet MeeuwenAlert. Bewoners kunnen zich aanmelden via de website van de dorpsraad: www.onsmeeuwen.nl/aanmelden. Ook kan men bellen via het nummer 0626 952 623.

Regelement
Om ervoor te zorgen dat de WhatsApp groep alleen gebruikt wordt als buurtpreventiemiddel stelde de dorpsraad een aantal regels op waar men als lid aan dient te voldoen. Ook wie voornemens is om dat te blijven.

Zo stelt het regelement onder meer: 'Let op het taalgebruik. Niet vloeken, schelden, discrimineren en dergelijke. Speel geen eigen rechter en overtreedt geen regels/wetten. Dus ook geen mobiele telefoon vasthouden tijdens het besturen van een voertuig. Het versturen van foto’s van een verdachte is alleen toegestaan t.b.v. het verstrekken van een signalement, wanneer dit voor de melding noodzakelijk/van meerwaarde is.' 

Lees meer over:

dorpsraad buurtpreventie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.