Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jongeren op werkvakantie naar Moldavië' Thema van de reis is: Together for a better world.'
30nov 2017

Jongeren op werkvakantie naar Moldavië

EETHEN / DRONGELEN / BABYLONIENBROEK: Een groep tieners van de Hervormde Gemeente uit Eethen, Drongelen en Broek gaat volgend jaar op werkvakantie naar Hirtop in Moldavië. Daarvoor is geld nodig. De opbrengst van de catering van de afgelopen kerkendag ging daarom ook naar dit project. Het thema van de reis is: 'Together for a better world.'

Om de reis te kunnen betalen gaan de jongeren nu al aan de slag met auto's wassen, klussen doen, tuinieren, oppassen, taarten bakken, filmvoorstellingen organiseren en kerstbomen verkopen. Dat gebeurt op 2 december bij de kerk in Broek van 09.00-15.00 uur. 

Stevig
In Hirtop wordt in de periode dat de jongeren naar Moldavië gaan een kinderkamp georganiseerd. Hieraan werken de jongeren mee. Ook gaan ze op bezoek bij ouderen in het dorp. Anderen helpen mee om het Day Care Center af te maken. Dat betekent handen uit de mouwen samen met de bouwvakkers: cement maken, beton storten, schilderen, materialen aangeven. Een stevig karwei.

De jongeren verblijven van 17 - 31 juli 2018 bij een gastgezin. Ze doen dat onder de vlag van Stichting Livingstone.

Project
Oleg Taralunga is de pastor en leider van het Day Care Centre van Hirtop. Oleg zet zich samen met zijn vrouw, een muziekleraar en een aantal jongerenwerkers in voor de armste kinderen en kwetsbare ouderen uit Hirtop.
Door te investeren in de armste kinderen krijgen deze de kans om zich te ontwikkelen zodat ze meer kans hebben op een goede toekomst. Door te zorgen voor kwetsbare ouderen hoopt Oleg dat de liefde van God nog meer zichtbaar wordt in Hirtop.

Warme maaltijd
Dertien jaar geleden verhuisde Oleg met zijn gezin naar Hirtop om zich in te zetten voor de armste en kwetsbare kinderen in Hirtop. Wekelijks komen er meer dan 20 kinderen naar het Day Care Centre. Oleg: 'In een omgeving waar liefde en geborgenheid is krijgen zij een warme maaltijd, huiswerkbegeleiding en persoonlijke aandacht.'

Zie verder de site van Werkvakantie MoldaviëDeel dit bericht met je vrienden!