Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Buurtbemiddelaars helpen mee aan goede sfeer in de buurt' 80% van de problemen wordt via buurtbemiddeling opgelost.
29nov 2017

Buurtbemiddelaars helpen mee aan goede sfeer in de buurt

AALBURG - 'Wilt u bijdragen aan een goede leefbaarheid in uw dorp/gemeente? Kunt u goed luisteren? Kunt u vertrouwelijk met informatie omgaan? Heeft u een neutrale en onpartijdige houding? Benadert u mensen op een open en positieve manier? Dringt u uw eigen waarden en normen niet op? Staat u open en respecteert u mensen uit andere culturen?' Met deze vragen attendeert de gemeente Aalburg haar inwoners op het project dat buurtbemiddelaars moet trekken. 

Buurtbemiddelaars worden ingezet bij burenruzies. Dit kan gaan over geluidsoverlast, parkeeroverlast, erfscheiding of bijvoorbeeld over een overhangende tak. Meestal komen mensen er samen wel uit…, maar soms ook niet. En dan kan de buurtbemiddelaar helpen weer met elkaar in gesprek te komen

80% van de problemen wordt via buurtbemiddeling opgelost. Buurtbemiddelaars werken in duo’s en proberen om de buren weer gezamenlijk rond de tafel te krijgen. Aandacht, respect en vertrouwen zijn sleutelwoorden in dit gesprek.

Reageren
De gemeente: 'Kortom, lijkt het u een uitdaging om samen oplossingen te vinden en bent u per maand 3 tot 10 uur beschikbaar? Laat het weten. Zet in de mail waarom u graag anderen wilt helpen en wat uw kennis en ervaring hiermee is. Mail naar: jacqueline.slotboom@surpluswelzijn.nl. Voeg ook uw CV toe. Binnen een week wordt contact met u opgenomen voor een korte kennismaking.'

'U krijgt een gratis training om te bemiddelen bij conflicten. Uw reiskosten worden vergoed. Ook krijgt u professionele begeleiding en heeft u contact met andere buurtbemiddelaars om kennis en ervaring uit te wisselen. Daarnaast onderneemt u leuke activiteiten met het team van buurtbemiddelaars en heeft u een jaarlijkse training.'Deel dit bericht met je vrienden!