Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Politiek Werkendam zet vraagtekens bij verkoop gemeentehuis Aalburg' Ook AltenaLokaal stelde schriftelijke vragen over de verkoop.
09nov 2017

Politiek Werkendam zet vraagtekens bij verkoop gemeentehuis Aalburg

AALBURG / WERKENDAM - Er bestaan binnen de Werkendamse politiek grote vragen rond de voorgenomen verkoop van het gemeentehuis van Aalburg. Naast Progressief Altena mopperde ook altenaLokaal al eerder. CDA-fractievoorzitter Gerard Paans meent nu: “Dit besluit is een publieke zaak en hoort toe aan de nieuwe Raad van de gemeente Altena”.

In Werkendam werd het bericht over het voornemen om het gemeentehuis in Aalburg te verkopen niet zomaar voor kennis aangenomen. Al eerder stelde AltenaLokaal namelijk schriftelijke vragen over deze kwestie. De gemeente Aalburg wil eerst het gemeentehuis voor 5 jaar verhuren met daarop een directe verkoop. Tijdens het jongste raadsdebat vroeg Paans om dit punt de bespreken in de eerstvolgende raadsvergadering in Werkendam. Tijdens het fusieproces is afgesproken dat alle drie de gemeenten  elkaars begrotingen moeten goedkeuren. Paans: "Ok wil dit graag bespreken omdat ik van mening ben dat dit een verkeerd besluit is. Eerst moet duidelijk zijn wat de burgers ervan vinden maar ook de raadsleden. Hoe gaat het met de dienstverlening naar de burgers in Aalburg moeten die naar Werkendam komen om zaken af te wikkelen? En waar gaan we dan met elkaar vergaderen"

Verkeerde discussie
Paans is bang toch weer de discussie te krijgen waar het gemeentehuis moet komen en hoe groot en hoe duur. Hij vindt dat echt de verkeerde discussie. "We moeten het hebben over hoe we de burger kunnen bereiken en zij ons en hoe we de kosten zo laag mogelijk houden voor de burger. Dit besluit is een publieke zaak en hoort toe aan de nieuwe raad van de gemeente Altena. Deel dit bericht met je vrienden!