vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

19 oktober: Trek je laarzen aan op Dag van de Hoosbui

16 oktober 2017 (door AalburgNet)

REGIO - Het is op deze zomerse herfstdag moeilijk voor te stellen. Toch is de kans steeds groter dat je op een warme dag regenwater staat te hozen uit je huis. Hoosbuien komen door de klimaatverandering steeds vaker voor en kunnen voor veel wateroverlast zorgen. Om mensen bewust te maken dat zij zelf iets kunnen doen tegen de wateroverlast, roept Waterschap Rivierenland donderdag 19 oktober uit tot Dag van de Hoosbui.

Tijdens de Dag van de Hoosbui vraagt Waterschap Rivierenland iedereen om regenlaarzen aan te trekken, hier een foto van te maken en deze te delen met #hohohoosbui via Facebook of Twitter. Of te mailen naar hohohoosbui@wsrl.nl. Met dit initiatief vraagt het waterschap nog een keer maximale aandacht voor de publiekscampagne HohoHoosbui. Achterliggende gedachte van de campagne is dat bij de aanpak van klimaatverandering alle kleine beetjes helpen.

Via de website hohohoosbui.nl krijgen inwoners tips om hun huis en tuin meer hoosbuibestendig te maken. De campagne loopt sinds april van dit jaar en wordt afgerond met de Dag van de Hoosbui.

Extremere hoosbuien
Het Waterschap laat weten: 'Door de klimaatverandering hebben we vaker te maken met extreme hoosbuien. In het dagelijkse werk neemt het waterschap hiervoor de nodige maatregelen. Zo wordt met extra waterberging ruimte voor hoosbuien gemaakt, is er veel aandacht voor het verbeteren van een snelle waterafvoer en worden sloten verbreed en gebaggerd.'

Lees meer over:

waterschap Rivierenland
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.