donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Politie vindt hennepkwekerij in leegstaand pand

27 september 2017 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Het pand aan de Perzikstraat 3A in Wijk en Aalburg staat al geruime tijd leeg en is te koop. Maar dat wil niet zeggen dat het perceel verlaten is. Zo zagen buurtbewoners afgelopen zondagmorgen (24/9) een grote touringcar het terrein afkomen. Of dat verband houdt met de politieinval die nu gaande is, laat zich raden.

Het hennepteam van de politie Zeeland-West-Brabant ontmantelt op het genoemde adres op dit moment (27/9 - 12:30 uur) een grote hennepkwekerij. Volgens de politie gaat het om honderden planten. Deze worden in blauwe plastic zakken afgevoerd en in een gereedstaande vrachtauto gedumpt.

Auto's
Bij het pand is het op het moment van de actie een drukte van belang. Naast diverse politieagenten is ook Enexis met een aantal mensen aanwezig. Een klein kraantje dat arriveert, begint direct te graven. De stroomvoorziening via de hoofdkabel wordt afgesloten.
Opvallend veel belangstelling heeft de politie ook voor diverse auto's in de loods achter de witte villa. Twee autoambulances zijn aanwezig om voertuigen op te laden. Het blijkt te gaan om drie voertuigen.

Ter plaatse doet de politie geen mededelingen.

Wel is bekend dat de politie eerder vanmorgen een tweetal aanhoudingen verichtte. 

Kelder
De planten worden gevonden in het pand. Opruimen gaat uren in beslag nemen, zoveel is helder. Het Brabants Dagblad meldt dat in de kelder nog een kwekerij werd aangetroffen die in aanbouw was.

Eerder dit jaar werd in Wijk en Aalburg ook al een hennepkwekerij gevonden, evenals in Meeuwen.

Foto Aalburg.Net
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.