vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Streekdagen steeds meer een familiedag

21 augustus 2017 (door AalburgNet)

MEEUWEN / REGIO: Het eerste hele weekend van september, 1 en 2 september worden voor de tweede keer de SLF Streekdagen georganiseerd in Meeuwen. Vorig jaar verhuisde het evenement van Almkerk naar Meeuwen waar een groter terrein het evenement nog beter kon profileren. Die keuze bleek een goede.

De vrijdagavond gaat de kassa om 18.00 uur open en start om 19.00 de voorrondes van de trucktrek.
Al jaren zijn de Streekdagen de finale van het intensieve trucktrek seizoen dit jaar zullen de regioteams als IVECO Schouten, de Bleu Legend, de Hulk en team van Rijswijk er alles aan doen om de overwinning naar zich toe te trekken.
Door het wegvallen van de BE trucks is ruimte ontstaan om het deelnemersveld te laten groeien en enkele internationale deelnemers uit België en Denemarken. Maar het hoogtepunt van de avond zal ongetwijfeld het aanhaken aan de sleepwagen zijn met de korte ketting. Hierdoor komen de voorwielen van de trucks ver van de baan en is spektakel gegarandeerd.

Zaterdag
De zaterdag is speciaal voor het hele gezin de poorten open om 10.00 uur, dan starten de keuringen van de geiten, kleindieren en paarden op diverse locaties op het terrein. De gehele dag zijn er vele paardenshows en demonstraties. Ook de dockdiving van Arie Konings uit Werkendam heeft veel shows evenals het onderdeel de Tiroler koeien.

Op het terrein wat in drie vlakken is verdeeld (dieren, standhouders en trekbanen) is dit jaar meer ruimte ingebouwd voor de standhouders. Alle landbouwgerelateerde bedrijven tonen hun machines aan het publiek, maar ook is er een groeiende markt waar veel producten te koop zijn. Ook is het kinderplein aanzienlijk uitgebreid zijn er speciale springkussens voor de kinderen, de traditionele kinderboerderij met tal van kinderspelen.

De trekkertrek start om 10.00 uur op drie banen. De derde baan is speciaal voor de oldtimers gemaakt. Veel deelnemers van landbouwers staan aan de start in de diverse klassen en zullen strijden om de fel begeerde eer en bekers. Rond de klok van 14.00 uur starten de demo’s van de trucks en auto-trek. De autotrek is na een afwezigheid van enkele jaren weer terug op het evenement met aan de start de Nederlandse top.

Kraanbehendigheidswedstrijd
Een geheel nieuw onderdeel is de kraanbehendigheidswedstrijd. Vier kranen zijn opgesteld om de machinisten uit de regio hun kunsten te laten vertonen in de diverse kranen. De behendigheidsspelen worden door een vakkundige jury beoordeeld en aan het eind van de middag wordt duidelijk wie zich de behendigste machinist in Altena mag noemen.

De organisatie adviseert zoveel mogelijk de kaarten in de voorverkoop te kopen om wachttijden te voorkomen. De kaarten zijn te koop op www.streekdagen.nl. Daar kunt u ook het laatste nieuws vinden voor het evenement.

Parkeren in de bermen en in Meeuwen is niet toegestaan en de politie zal samen met de BOA handhavend optreden en beboeten.

Zie ook het programma op Aalburg.Net

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.