Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Helikopters en F16's oefenen boven de regio' Een Chinook pikt zijn zijn lading op bij duisternis.
17aug 2017

Helikopters en F16's oefenen boven de regio

ALTENA - De komende periode vliegen F16's van Vliegbasis Volkel en helikopters van Vliegbasis Gilze-Rijen in het luchtruim boven de regio en worden diverse scenario's beoefend.

Van 7 tot en met 11 augustus, van 21 tot en met 25 augustus en 28 augustus tot en met 1 september trainen F-16 vliegers van Vliegbasis Volkel gesimuleerde luchtgevechten. Dit zijn onmisbare vaardigheden die het verschil maken in gevaarlijke en risicovolle situaties. De F-16’s maken hierbij gebruik van een gereserveerd militair luchtruim boven Noord-Brabant en België.

Van 14 tot en met 18 augustus trainen F-16’s voor de Fighter Weapons Instructor Training (FWIT) in dit gereserveerde militair luchtruim boven Noord-Brabant. Vliegers leren onder meer alles over de wapens aan boord en de tactieken om ze te gebruiken tijdens luchtoperaties. Deze vliegers worden opgeleid hun kennis over te dragen op nieuwe vliegers. De vliegers worden tijdens de trainingen gehouden aan de geldende vlieghoogten en procedures.
De FWIT-klas, Belgen, Denen, Noren, Portugezen en Nederlanders, behoren tot de zogenoemde European Participating Air Forces (EPAF). 

Helikopters
In Het Land van Heuden en Altena zullen in de week van 7 tot en met 11 augustus helikoptervluchten plaatsvinden in de avonduren. Het Defensie Helicopter Commando (DHC) van Vliegbasis Gilze-Rijen gaat ervan uit dat alle heli's om 23:00 uur weer terug op de basis zijn. Bijzondere omstandigheden daargelaten.

De helikopterbemanning traint onder meer in het vervoeren van lading in en onder de heli, het droppen en weer oppikken van manschappen en het landen onder wisselende omstandigheden. Bij duisternis vliegen de heli's met nachtzichtapparatuur.

Klachten
Klachten over bijvoorbeeld geluidsoverlast kunnen gemeld worden op nummer 0800 - 0226033.

(Foto KLu)Deel dit bericht met je vrienden!