Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Veel belangstelling voor Dodenherdenking Wijk en Aalburg' Op 5 mei - Bevrijdingsdag - zijn de bloemen en kransen stille getuigen van de herdenking ...
05mei 2017

Veel belangstelling voor Dodenherdenking Wijk en Aalburg

WIJK EN AALBURG - Nederland herdacht op 4 mei haar omgekomen landgenoten tijdens WOII en latere vredesmissies elders. De belangstelling was groot. Ook in Wijk en Aalburg werd de herdenking door velen bezocht.

Dit alles werd voorgegaan door een dienst in de Hervormde kerk van Wijk waar dominee Van Rijswijk sprak over 'de overwonnen dood', waar kinderen gedichten voorlazen en wethouder Pim Bouman een korte toespraak hield. Aansluitend volgde vanaf het gemeentehuis een stille tocht. Onderweg naar begraafplaats De Rusthof sloten diverse mensen zich aan. Een grotere groep belangstellenden stond bij de ingang van de begraafplaats aan de Veldstraat. Brassband Oefening en Uitspanning speelde er koraalmuziek

Kranslegging
Als altijd werd het trompetsignaal Taptoe geblazen, voorafgaand aan de twee minuten stilte. Het gespeelde en meegezongen Wilhelmus op deze herdenkingsplek werd door velen als indrukwekkend ervaren. Na het voorlezen van de namen van de gevallenen, volgde de officiële kranslegging.

Namens het college van Burgemeester en Wethouders legde wethouder Pim Bouman en diens echtgenote een krans. Verder werden onder meer kransen gelegd door leerlingen van het Willem van Oranje College, het Comité 4 en 5 mei en de Veteranen. Ook twee militairen legden namens de Groep Luchtmacht Reserve (GLR KLu) een krans. De luchtmachtmiltairen woonden voor het eerst in Wijk en Walburg de ceremonie bij. Aansluitend volgde het defilé waar de vele aanwezigen een witte roos legden op één van de gedenkstenen.

Ook familie Leimgardt-Den Dekker, woonachtig in Canada, was bij de herdenking aanwezig. Mevrouw Janneke den Dekker (82) verloor haar moeder tijdens het bombardement op Bakkerij Van der Pol.

(Foto Aalburg.net: Stille getuigen van de herdenking op 4 mei. Foto genomen op de vroege ochtend van 5 mei - Bevrijdingsdag.)Deel dit bericht met je vrienden!