Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Aanleg glasvezelnetwerk Aalburg gestart' Het snelle internet voor Aalburg is weer een stap dichterbij gekomen.
05apr 2017

Aanleg glasvezelnetwerk Aalburg gestart

AALBURG - Woensdag (5-4) begon de aanleg voor een glasvezelnetwerk in de gemeente Aalburg. De eerste schop ging de grond in. Glasnet Aalburg wordt een feit. De vond plaats bij het startpunt van het traject aan de Kromme Nol in Wijk en Aalburg, 

Initiatiefnemers Willem Bok (Glasnet Aalburg) en Jan Maarten de Bruin (Willem van Oranje College) zijn blij dat de realisatie van hun razendsnelle netwerk weer een stap dichterbij is gekomen. Bok: 'Gezien het nog steeds groeiende gebruik van internet is een sneller en veiliger netwerk van groot belang. Om dit ook in de toekomst te kunnen blijven garanderen, is het noodzakelijk daar nu al op voorbereid te zijn. Glasvezel is hier dé oplossing voor.'

De aftrap werd gegeven aan de Kromme Nol. Na het welkomstwoord door Willem Bok werd het projectteam, dat deze klus gaat klaren, aan de aanwezigen voorgesteld. Vervolgens sprak Jan Maarten de Bruin, lid van het College van Bestuur van Stichting Willem van Oranje, waaronder het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg valt. Daarna ging de eerste schop letterlijk in de grond.

Hobbelige weg
Na afloop vertrokken de aanwezigen naar het gemeentehuis van Aalburg voor de persbijeenkomst. Daar werd de hobbelige weg naar het ‘eerste-schop-in-de-grondmoment’ nader toegelicht. Onder het genot van een hapje en een drankje werd nagepraat en was er volop gelegenheid Glasnet Aalburg vragen te stellen over de stappen die zijn genomen en de toekomstvisie die het bedrijf heeft. 'Wij hebben alle vertrouwen in de kwaliteit van glasvezel en benadrukten nogmaals de noodzaak van het ontwikkelen van een sneller netwerk. Het aantal ondernemers dat zich inmiddels bij Glasnet Aalburg heeft aangesloten, zal in de nabije toekomst zeker nog groeien;, aldus Willem Bok.

Zie ook:
Glasvezel in Aalburg. Het komt er nu écht aan... (do, 30 mrt 2017)
Glasvezel voor Aalburgse ondernemers (di, 28 jun 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!