Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'CDA Altena is een feit' Harm-Jan van der Beek is de nieuwe voorzitter van de nieuwe CDA Altena
07mrt 2017

CDA Altena is een feit

ALTENA -  CDA Werkendam, - Woudrichem en - Aalburg richtten maandag (6-1) in dorpshuis Tavenu te Nieuwendijk de nieuwe afdeling CDA Altena op. Tot voorzitter van CDA Altena werd Harm-Jan van der Beek (56) gekozen, uit Genderen.

Van der Beek komt uit een echt politiek nest, zo waren zowel zijn opa als vader wethouder, maar ookzijn moeder was raadslid in de gemeente Aalburg. Als 16 jarige werd hij al lid van toen nogde ARP. Hij was raadslid voor het CDA van 2002-2006 in Aalburg. “Het CDA zit diep inmijn hart, het is een degelijke partij met een sociale kant. Ik ben supertrots dat het CDA hetgoed doet in de peilingen. Het is een partij waar ik mijn talenten graag voor wil inzetten”. Van der Beek is directeur van het internationale bedrijf Uniform-Agri dat sofware voor de melkveehouderij ontwikkeld. Naast zijn werk heeft hij zich ook altijd ingezet voor samenleving, zo is hij voorzitter van het dorpshuis in Genderen. “Dat dorpshuis is een voorbeeld voor veel andere dorpshuizen, het is goed bezet en vrijwilligers zetten zich in zodatalles er piekfijn uit ziet”.

Het wij-gevoel

Voor de nieuwe gemeente Altena wil hij zich met het CDA vooral inzetten voor het ‘wijgevoel’. “De gemeente is straks een groot gebied met veel dorpen, die elk hun eigenheidmoeten behouden. Voorzieningen moeten we ook zo dicht mogelijk bij de inwoners leggen,zoals de dorpshuizen. Die verantwoordelijkheid moet je op dorpsniveau leggen. Een soortsuper dorpshuis op één centrale plek moeten we niet willen. Lokaal houden, wat lokaal kan”.Voor de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Altena gaat hij vooral op zoek naar talenten om zo een goed team samen te stellen. “Het CDA wil een krachtig en goed bestuur voor de nieuwe gemeente; daar maken we graag deel van uit. Zodat de leefbaarheid, de eigenheid en bedrijvigheid in onze regio ten goede komen aan onze eigen inwoners”.

De drie CDA afdelingen trekken al jarenlang samen op in de regio en na het formele besluit
tot de herindeling op 26 januari 2016 is gewerkt aan de samenvoeging. In de drie
gemeenteraden hebben 13 CDA raadsleden zitting. Tevens is het CDA vertegenwoordigd in
de drie colleges met drie wethouders.Deel dit bericht met je vrienden!