donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Ook 2e seizoen Toerustingsavonden Aalburg druk bezocht

28 februari 2017 (door AalburgNet)

AALBURG - De interkerkelijke stuurgroep Toerustingsavonden Aalburg draait inmiddels al voor het tweede seizoen. In het jaar 2016/2017 organiseert het platform weer 15 avonden in 'd Alburcht. Alle avonden worden tot nu toe druk bezocht. Het lopende seizoen zijn er nog zeven avonden te gaan. Toerustingsavond Aalburg wil daarvoor nog mensen uitnodigen en presenteert zich onderstaand: 

"Ontstaan Toerustingsavonden
Het initiatief is ontstaan vanuit het verlangen van een aantal mensen om de grootheid van God en Zijn liefde met elkaar te delen. We verlangen ernaar elkaar interkerkelijk te ontmoeten rondom Gods Woord, elkaar te bemoedigen en te zoeken naar geloofstoerusting in een tijd en een wereld waarin er veel op ons af komt. We verlangen ernaar om elkaar door kerkmuren heen te (h)erkennen en met elkaar te zoeken naar wat écht, waar, oprecht en puur is. Ondanks dat we met verschillende achtergronden de avonden bezoeken, vinden we elkaar telkens weer aan de voet van het kruis, bij de Heere Jezus Christus. We herkennen elkaar in het verlangen Hem beter te leren kennen.

Toerusting
Vanaf de zomer van 2015 zijn daarom de Toerustingsavonden van start gegaan. In het eerste seizoen is er onder leiding van Jacques Brunt vers voor vers door de brief aan de Romeinen gegaan. In het tweede seizoen is besloten de brief aan de Hebreeën uit te diepen. Gemiddeld komen er zo'n 150 mensen naar de avonden, waar we heel dankbaar voor zijn. Er zijn nu nog 7 avonden te gaan, kijk voor de data op www.toerustingaalburg.nl

We hebben dit seizoen gekozen voor de Brief aan de Hebreeën, omdat deze brief vol staat van de rijkdom van de Heere Jezus Christus en wij met elkaar deze rijkdom willen uitpakken, herkennen en delen. We gaan vers voor vers door deze brief, omdat we op deze manier alle onderwerpen behandelen die Paulus de gemeente aanreikt. Op deze manier komen zowel de bekende, als de minder bekende, de makkelijker te begrijpen en de moeilijkere stukken van de brief aan bod.

Waar staan wij kerkelijk?
Bewust willen wij ons niet binden aan één kerkverband of gemeente. Wij geloven dat het Lichaam van Christus breder is dan één bepaald kerkverband of denominatie. Wij willen met nadruk geen vervanger zijn voor bestaande gemeenten of denominaties. Dat wil niet zeggen dat wij ons niet verbonden voelen met een kerkhistorische richting. We willen ons van harte identificeren met de Reformatie. De vijf sola’s, die in de Reformatie opnieuw onder het licht zijn geplaatst, zijn voor ons fundamenteel, waarbij verschillend gedacht kan worden over zaken die ondergeschikt zijn.
Wij roepen iedere bezoeker van onze avonden wel van harte toe: “Wees niet hoogmoedig! Blijf in uw of jouw gemeente en wees daar – met de hulp van de Heere – tot een zegen, stel je dienend op en deel daar het ontvangen geestelijk voedsel uit.”

Wat kost zo'n avond?
De toegang is gratis, wel is er een collecte voor de onkosten. Bij een Toerustingsavond komt financieel heel wat kijken. Zaalhuur, geluidsapparatuur, opslag, vervoer, koffie…. en nog allerlei onzichtbare kosten. Mede door sponsors en bijdragen kunnen wij de avonden mogelijk maken.

Hoe ziet zo'n avond er uit?
De inloop is rond 19.30 uur, met koffie/thee en iets lekkers. Vanaf ongeveer 19.50 uur beginnen we met zingen. Na het welkomswoord begint rond 20.15 de lezing, die ongeveer een uur duurt. Rond 21.30 sluiten we af, waarna er ruimte is om te zingen en elkaar te ontmoeten. We nodigen iedereen van harte uit om eens een avond bij te wonen. Welkom, en breng gerust iemand mee!"

Voor data zie ook de Agenda op Aalburg.net

(Foto Toerustingsavonden Aalburg)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.