donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Afhandeling klacht Optisport kan maanden duren

8 februari 2017 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG / ANDEL: De gemeenteraad van Aalburg stemde in december 2016 in met het verhogen van de jaarlijkse subsidie met 100.000 euro aan Sportfondsen Andel B.V.. Dit was voor de exploitatie van zwembad AquaAltena voor 2016 tot en met 2018. Dat schoot Optisport in het verkeerde keelgat.

Optisport Exploitaties B.V. diende naar aanleiding van deze (tijdelijke) verhoging van de subsidie aan Sportfondsen Andel B.V. een klacht in bij de Commissie van Aanbestedingsexperts. De Commissie van Aanbestedingsexperts brengt aan partijen een niet-bindend advies uit over hoe de (aanbestedings)regels in het concrete geval toegepast moeten worden. B en W Aalburg reageert hierop: 'De commissie heeft ons om een reactie op de klacht gevraagd. Onze juridisch adviseur bereidt deze reactie voor. Omdat deze klacht volgens de regelingen van de Commissie zelf geen voorrang heeft, is de termijn waarop het advies wordt afgegeven onzeker. Dit zou enkele maanden in beslag kunnen nemen. Zodra het advies is afgegeven zullen wij u (de gemeenteraad - red.) hiervan op de hoogte stellen.'

Het college laat ook nog weten dat Sportfondsen inmiddels de gehele huur over 2016 heeft betaald en er geen sprake meer is van een huurachterstand.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.