woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Pruysen Parket al 30 jaar begrip in de regio

8 februari 2017 (door AalburgNet)

REGIO / DUSSEN - Ruim 30 jaar geleden op 2 februari 1987, begon Gerard Pruysen zijn carrière als Woodboy vakman met onder andere het renoveren van vloeren. Hij was nog zo jong (17) dat er door de Koningin toestemming moest worden verleend; het enthousiasme is er in al die 30 jaren zeker niet minder om geworden, hij doet nog steeds met heel veel plezier zijn werk. “Eigenlijk is mijn werk mijn hobby geworden”, aldus de goedlachse Gerard.

Nadat in 1992 het pand met showroom aan de Groenstraat in Giessen volledig uitgebrand was, kocht hij in datzelfde jaar het pand aan de Van der Dussenlaan 6 in Dussen, zijn vrouw Petra ging fulltime meewerken in de zaak.

Al snel groeide de zaak en een jaar later werden de eerste werknemers aangenomen. In 1997 werd een groot magazijn met ‘cash and carry’-activiteiten gebouwd op het industrieterrein in Dussen. Twee jaar later begonnen Gerard en Petra met een groothandel die een groot succes werd. Zo werd er een tweede filiaal geopend in Zaltbommel.
In 2000 werd gestart met een import-  en exporthoutbedrijf en werd begonnen met het wereldwijd inkopen van hout en het produceren van kwaliteitsvloeren. In deze zelfde tijd werd er aangevangen met de bouw van een mulitifunctioneel pand  en Pruysen Parket verhuisde naar De Sluis 2 teven in Dussen. De groothandel verhuisde naar het pand van de cash and carry in Dussen. Twee jaar later, in 2002, wordt een tweede  Pruysen Parket Zaltbommel geopend, om zo een breder gebied beter te kunnen bedienen.

In de jaren daarna worden alle activiteiten samengevoegd onder Pruysen Parket aan de Sluis 2 te Dussen. Pruysen groeide uit tot een toonaangevende parketzaak in Nederland. Medewerkers van Pruysen behaalden jaren achtereen de titel kampioen parketlegger binnen Nederland en zelfs twee keer van Europa. Bovendien kwam Pruysen met een aantal medewerkers in het Guinness Book of Records. Mede-eigenaar en neef Leo van Houwelingen, die in 1997 met vakantiewerk begon bij Pruysen Parket, ging er na zijn opleiding direct fulltime aan de slag. Sinds 2014 is hij mede-eigenaar.

Pruysen is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste parketzaken van Nederland en is specialist in parketvloeren, pvc en laminaat. Het familiebedrijf in Dussen is na 30 jaar uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf met een fraaie, uitgebreide collectie kwaliteitsmerken; trendy en eigentijds, klassiek of tijdloos. Pruysen Parket staat voor exclusieve parketvloeren en parketleggers die hun vak verstaan. De inspirerende showroom heeft een make-over gekregen en heeft nu een huiselijke sfeer waar mensen zich thuis voelen. De inspiratiehoekjes zijn volledig opnieuw gestyled met passie en beleving en in het nieuw ingerichte ‘Grand Café’ worden de klanten verwelkomd met een kopje koffie om vervolgens samen tot het beste idee te komen. “We willen anders zijn”, zegt Gerard. “Niet alleen door topkwaliteit vloeren te leveren van gerenommeerde fabrikanten en de allerbeste parketleggers in huis te hebben, maar ook door een relatie aan te gaan met onze klanten. Een vloer kopen doe je tenslotte niet zomaar even.”

Het succes van Pruysen Parket zit niet alleen in de hoge kwaliteit producten en goede service. “Ons team maakt het verschil. Het hele team maakt zich sterk voor het bedrijf en gaat elke dag met een glimlach aan het werk. Dat is  mooi; iedereen binnen het team heeft zijn kwaliteiten en liefde voor vloeren”, zegt Gerard tot besluit.

Pruysen Parket
De Sluis 2
Dussen
0416-391225
www.pruysenparket.nl

Lees meer over:

Pruysen Parket Gerard Pruysen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.