vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Hovenier Smulders winnaar Millennium Challenge Award 2016

2 februari 2017 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Hoveniersbedrijf en Tuincentrum A. en P. Smulders is winnaar van de Millennium Challenge Award 2016. De uitreiking van deze wisseltroffee gebeurde vanavond (2-2) door OV Aalburg en gemeente Aalburg. Alles in het decor van de ondernemersavond Preventie & Beveiliging in MFC d' Alburcht.

De twee ondernemende broers, André en Paul die de prijs in ontvangst namen, zijn gepast trots en blij met de kunstzinnige duurzaamheidswaardering. Deze is gebaseerd op de criteria People, Planet en Profit. André na afloop over de tweede P: "Wij werken bewust 'groen'. Wij geloven er ook zelf in en passen daarom een uitgebreide afvalstoffenscheiding toe: hard plastic, zacht plastic, big bags, ijzer, hout, papier en puin." Dat laatste wordt dan door de vuilverwerker weer tot grondstof (gebroken puin) gemaakt voor opritten die men aanlegt bij klanten. Mooi voorbeeld van WeCylcle dus. Dat geldt ook voor het groenafval. Dat wordt gecomposteerd tot compost (bij de vuilverwerker): "Deze compost kopen wij weer en strooien wij weer in de tuinen."
Het bedrijf werkt verder onder meer met heggenscharen en kettingzagen aangedreven vanuit een accu. Milieubewuste stroom dus. Paul voegt lachend toe: 'Alle medewerkers drinken bewust koffie en thee uit stenen bekers in plaats van plastic bekers.'

Ook wat betreft de P van People en de P van Profit leveren de broers hun bijdragen aan de sociale omgeving. Al met al redenen om de Wijk en Aalburgers te waarderen met de fraaie Award.

In 2015 werd de Millennium Challenge Award voor de eerste keer als wisseltrofee uitgereikt aan Mark Timmermans van PT Creations, ook uit Wijk en Aalburg.

Symboliek Award
De Award is ontworpen en gemaakt door de Genderense kunstenaar Richard van de Koppel. Door opzet en vormgeving staat het symbool voor duurzaam ondernemerschap. Op de natuurstenen sokkel een kikker die een bladstengel 'omarmt', de ondernemer die maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) serieus neemt. De stengel symboliseert met de bol aan het eind de letter P, ofwel People, Planet en Profit. De bol, omvat door de bladstengel, is de wereld als uitdrukking voor Global Goals: milieu en duurzaamheid gaat iedereen aan.

(Foto's AalburgNet)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.