vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Sanne van der Mooren Edukans-ambassadeur voor Het Willem

26 november 2016 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Sanne van der Mooren (16) uit Veen en leerlinge van het Willem van Oranje College, is de nieuwe Edukans-ambassadeur. De organisatie achter het project, Going Global, maakte dit vrijdag bekend. Van elke deelnemende school, dat zijn er een veertigtal, gaat één leerling mee.

Sanne reist in februari 2017 namens alle Willemers af naar Malawi om te zien hoe leeftijdsgenoten daar de kans krijgen onderwijs te volgen. 

Tess Kamma

In mei 2015 was het Tess Kamma die deze reis voor Edukans maakte. Zij kwam terug met een schooltas vol ervaringen. 'Ambassadeur ben je voor het leven', vertelde zij toen op de radio bij Oké Magazine.

Edukans

'Een kind dat leert, is een kind met kansen. Want op school leer je veel meer dan lezen, schrijven en rekenen. Je leert er voor jezelf opkomen. Je talenten ontwikkelen. Wat je op school leert, is voor altijd. Wereldwijd gaan 263 miljoen kinderen en jongeren niet naar school of ze stoppen voortijdig'. Aldus Going Global die via Edukans in ontwikkelingslanden werkt aan het best mogelijke onderwijs voor kinderen en jongeren.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.