Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vier namen voor nieuwe gemeente door naar volgende ronde' De nieuwe gemeentenaam....De kiezer mag het zeggen, maar gemeenteraden beslissen
08nov 2016

Vier namen voor nieuwe gemeente door naar volgende ronde

AALBURG - WERKENDAM - WOUDRICHEM: Op dinsdag 8 november 2016 bogen de drie gemeenteraden van Aalburg, Werkendam en Woudrichem zich over de vijf namen die de naamgevingscommissie had voorgedragen als mogelijke naam voor de nieuwe gemeente die ontstaat als de drie gemeenten op 1 januari 2019 fuseren.

Aan de raden is gevraagd hoofdelijk te stemmen op de namen: elke naam die in een van de raden een meerderheid van stemmen behaalt, wordt vanaf 12 november ter stemming voorgelegd aan de inwoners van 16 jaar en ouder.

De namen die op een meerderheid in een van de drie raden konden rekenen en waarop inwoners dus kunnen stemmen zijn in alfabetische volgorde:

  • Almerwaard
  • Altena
  • Altena Biesbosch
  • Maas en Merwe

Hoe nu verder?
Alle inwoners van 16 jaar en ouder kunnen tussen 12 en 22 november hun stem uitbrengen op een van de 4 bovenstaande namen. Men krijgt een stemkaart thuisgestuurd, waarmee men digitaal kan stemmen. Het is ook mogelijk de stemkaart in een stembus te deponeren bij de verzorgingstehuizen, die vermeld staan op de stemkaart.

Op 24 november wordt de uitslag bekendgemaakt.

De drie gemeenteraden nemen op 12 december, aan de hand van de uitslag van de verkiezingen, een besluit over de naam.

Zie ook:
Nieuwe gemeentenaam: Altena is het en Altena moet het worden... (ma, 31 okt 2016)
Altena veruit favoriet als nieuwe gemeentenaam (vr, 28 okt 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!