woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Glasnet Aalburg rolt zijn kabels verder uit...

2 augustus 2016 (door AalburgNet)

VEEN - Met de leus 'Regeren is vooruitzien, snel internet kan aan ABC-tje zijn' is Glasnet Aalburg begonnen met het daadwerkelijk aanbieden van glasvezel voor ondernemers in Aalburg. Wat 24 juni tijdens de presentatie van Stichting Altena Kennispoort al werd aangekondigd, wordt nu dus zichtbaar. Ondernemers en onderwijs gaan eerst, particulieren haken later aan.

Deze week viel er een brief door de bus bij ondernemers aan de Polstraat, Kortestraat, Aalburgsestraat, Berenhoeksestraat, Perzikstraat, Kerkverreweide, een deel van de Grote kerkstraat, de Wijksestraat en de Groeneweg. Glasnet Aalburg breekt daarin een lans om vooral toch mee te gaan met de mogelijkheid voor snel internet.

Prioriteit
'Internet is een belangrijk instrument in het zakendoen anno 2016. De snelheid van het internet is een belangrijke factor die de inzet, en de gebruik(ers)svriendelijkheid daarvan, bepaalt. Vooral aan die snelheid ontbreekt het nu nog, althans voor velen van ons. Wachten tot de grote providers daarin zullen voorzien duurt (te) lang en de draadloze voorziening via Libernet is misschien wel tijdelijk een alternatief, maar is voor de toekomst niet 'de ideale' oplossing.' Aldus Glasnet Aalburg in zijn brief.

De ambitie reikt ver. Een aantal grootverbruikers in Veen en Wijk en Aalburg heeft, samen met het Willem van Oranje College, een plan opgezet om in eerste instantie Veen en Wijk en Aalburg, en mogelijk daarna heel Aalburg en overige delen van Altena, te voorzien van breedbandinternet met prioriteit voor ondernemers en onderwijs.

Haalbaar plan
De kartrekkers van dit initiatief zijn Jan Maarten de Bruin van het Willem van Oranje College en ondernemer Willem Bok. 'Wij hebben een reëel en haalbaar plan ontwikkeld dat tegen een redelijk tarief een hoogwaardige digitale snelweg structureel mogelijk maakt. Wij zijn ervan overtuigd dat het hebben, of het aan kunnen bieden, van een glasvezelaansluiting een pré is voor bedrijven en scholen aan bovengenoemde route.'

ParkNed uit Waalwijk gaat de glasvezel aanleggen vanaf de Kromme Nol. Glasnet Aalburg is onderdeel van Altena Breedband Combinatie B.v. en is gevestigd in Veen. Ondernemers die meer willen weten over mogelijheden en tarieven, kunnen contact opnemen via willem@glasnetaalburg.nl of bellen met 0653 116 770.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.