vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Sanering Waterfront De Veene bijna afgerond

16 juli 2016 (door AalburgNet)

VEEN - Na de stillegging van de werkzaamheden op 18 april 2016, werd op 2 juni 2016 de sanering van Waterfront De Veen weer hervat. De graaf- en afvoerwerkzaamheden zijn inmiddels gereed.

De sanering bevindt zich nu in de afrondende fase, de uitkeuring van het terrein heeft plaatsgevonden en hierop is goedkeuring verleend door Rijkswaterstaat. Daarmee is de feitelijke sanering definitief afgerond. Aan de hand van de uitkeuringsgegevens wordt momenteel nog de evaluatierapportage opgesteld van de sanering. Het wachten is nu op het formele besluit van Rijkswaterstaat dat de sanering als volledig opgeleverd kan worden beschouwd .

Bouw- en woonrijp
Op maandag 13 juni 2016 is de uitvoerder, Zijlstra Infra b.V., gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het bouwrijp maken van het project 'Waterfront De Veene' . Inmiddels zijn de eerste contouren van het plangebied in het terrein zichtbaar. Voor de officiële start van de werkzaamheden van het bouwrijp maken, in september 2016, zal nog een persmoment plaatsvinden.

De planning voor de komende periode ziet er als volgt uit:
- Het gehele saneringsterrein is opgeruimd en zal worden ingericht zodat er een aanvang kan worden gemaakt met de uitvoeringswerkzaamheden;
Tot aan de bouwvakvakantie (22 juli 2016) zal de gehele waterpartij worden ontgraven tot een hoogte van +1.00m NAP. De grond die hierbij vrij komt wordt direct gebruikt voor het ophogen van de kavels tot het woonniveau van + 4.00m NAP. Na de bouwvakvakantie zal worden gestart met het plaatsen van de zogenaamde H-profielen, dit ter voorbereiding van het plaatsen van de Berlinerwanden langs de waterkant.
Wanneer deze profielen zijn geplaatst zullen de insteekhavens verder worden ingericht. Per twee havens worden de Berlinerwanden geplaatst. De
verwachting is dat uiterlijk 15 oktober 2016 de Berlinerwanden en bijbehorende bronnering worden afgerond, in verband met het hoogwaterseizoen;-

Parallel aan deze werkzaamheden worden de damwanden in de algemene haven geplaatst.
De overige damwanden zullen daarna worden geplaatst. Doelstelling is om dit eind november 2016 gereed te hebben (hiervoor is geen bronnering nodig). Wanneer de damwanden zijn geplaatst zal de waterpartij worden verdiept, dit zal tot het eind van het jaar duren. Direct vanaf het begin van 2017 zal het terrein gedeeltelijk woonrijp worden ingericht. In de eerste plaats worden de riolering en de eerste laag van de rijbaanverharding aangebracht. 
Met de afronding van deze werkzaamheden is het plangebied voor de kopers gereed om hun woning te realiseren. Afhankelijk van het eigen initiatief en voorbereidende werkzaamheden kan er dus begin volgend jaar al gebouwd worden in 'Waterfront De Veene'. Medio 2017 wordt het gehele terrein woonrijp gemaakt.

Inloopdag en informatie
In september 2016 wordt gezamenlijk met de uitvoerder en ontwikkelaar een inloopdag gehouden op het werk voor omwonenden, belanghebbenden en raadsen burgerleden van de gemeente Aalburg. Tijdens deze bijeenkomst wordt er een moment gepland om een officiële handeling te verrichten. Tussentijds houdt de gemeenten mensen op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden en de datum van de inloopdag.

De uitvoerder en de ontwikkelaar hebben een website ingericht, www.waterfrontdeveene.nl. waarop door middel van (Iucht)foto's gedurende de uitvoerende werkzaamheden, de voortgang van de werkzaamheden kan worden gevolgd.

(Foto website Waterfront De Veene)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.